Meksikon presidentin elämä kuin saippuaoopperaa

Meksikon uusi presidentti Enrique Pena Nieto on komea ja huoliteltu mies. Hiukset ovat ojennuksessa, puku istuu ja hymy on leveä. Presidentin taustalla häärinyt imagotiimi on osannut hommansa.

Kuva on sopusointuinen: näyttävän miehen käsipuolessa on kaunotar, suositun tv-sarjan tähti. Menestyneessä saippuasarjassa näytellyt Angela Rivera tunnetaan Meksikossa hyvin, pitkään hän oli miestään tunnetumpi.

Pena Nieto ja Rivera tutustuivat työn merkeissä. Kuvernöörinä toimineella Nietolla oli tapana palkata maan suurimman televisiokanavan näyttelijättäriä seurakseen edustustilaisuuksiin, ja Rivera oli yksi heistä.

Parin seurustelu kiinnosti kansaa, ja vuonna 2010 juhlitut mahtipontiset häät saivat laajalti huomiota.

- Kuvernööristä ja hänen työstään luotiin tarkkaan hiottua tosi-tv:tä. Julkinen ja yksityinen elämä sekoittuivat, arvioi Jenaro Villamil kirjassaan Jos olisin presidentti.

Tapahtumarikasta presidentin elämä oli kuitenkin jo ennen näyttelijävaimoa. Lapsia on yhteensä viisi: kolme avioliitossa syntynyttä ja kaksi avioliiton ulkopuolella kahden eri naisen kanssa. Ensimmäinen vaimo menehtyi vuosia sitten epileptiseen kohtaukseen.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat