Mainos

Meksikon kauhujen talon lähellä asunut suomalaisnainen: ”Siellä ei koskaan näkynyt ihmisiä”

18-vuotias Olga Tervahartiala käveli vaihto-oppilasvuotensa aikana lähes päivittäin Zamoran kaupungin lasten suojakodin ohi.

La Gran Familia Facebookissa

Lasten suojakodilla on myös omat sivusto Facebookissa. Sivuilla on kuvia suojakodin lapsista ja erilaisista tapahtumista, mitä orpokodin lapsille on järjestetty.

La Gran Familia -talo sijaitsi kaupungissa vilkkaan kadun varrella.

– Talo oli koulumainen rakennus, asuin vain kilometrin päässä siitä. Kadulta näkyi sisäpihalle, mutta en koskaan nähnyt sisällä ihmisiä.

– Joskus ihmettelin, kun pihalla ei näkynyt lapsia leikkimässä, mutta luulin heidän olevan sisällä. Ajattelin vain, että hyvä, kun orpolapsille on jokin paikka, ettei heidän tarvitse olla kadulla, Tervahartiala kuvailee.

Erityisesti lastenkodin johtaja, Rosa del Carmen Verduzco, herättää kaupungissa kiivasta keskustelua. Carmen Verduzcoa pidettiin kaupungissa suuressa arvossa.

– Silloin kun olin Zamorassa, tapauksesta ei puhuttu juuri mitään. Mutta nyt, kun hyväksikäyttötapaus on noussut esille, kukaan ei osaa sanoa, millainen lastenkodin johtaja oikeastaan oli, Tervahartiala kuvailee.

Olga Tervahartiala palasi vasta kolme viikkoa sitten Suomeen Zamoran kaupungissa vietetyn vaihto-oppilasvuoden jälkeen. Kaupungissa on noin 150 000 asukasta ja se on Tervahartialan mukaan rauhallinen paikka.

– Ihmiset ovat Zamorassa tosi iloisia ja elämänhaluisia. Tapaus oli suuri ja järkyttävä juttu koko kaupungille, Tervahartiala pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.