Meksikon GP:n topit ja flopit: Valtteri Bottas paikkasi mokansa tavalla, joka lupaa erittäin hyvää tuleviin MM-taisteluihin

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Lewis Hamilton ei onnistunut vielä Meksikossa varmistamaan mestaruuttaan, mutta Valtteri Bottaksen jäätyä lisää tallikaverin juhlat ovat jo lähellä.

Hamilton ajoi voittoon ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä ja kolmanneksi noussutta Bottasta.

TOPIT:

1. Mercedes

Vaikka Sebastian Vettel piti Lewis Hamiltonin aikaisen pysähdyksen onnistumisesta hiukan onnekkaana, Mercedes osoitti jo kolmannessa kisassa peräkkäin, että se pystyy edelleen haastamaan nopeimmaksi tiimiksi nousseen Ferrarin kisapituuksissa. Ferrari on ottanut jo kuusi peräkkäistä paalupaikkaa, mutta Mersu on vienyt jo kolmessa kisassa peräkkäin voiton ja kaksi palkintopallisijaa. Voiton myötä Hamilton johtaa nyt MM-sarjaa 74 pisteen erolla Bottakseen, jonka neljän pisteen tappio seuraavassa kisassa Yhdysvalloissa katkaisisi mestaruustaistelun jo lopullisesti.

2. Kolmen kauppa

Ilman Max Verstappenin omia hölmöilyitä Meksikossa kisasta olisi saatu kolmen tasaisen tiimin keskinäinen kamppailu, mitä on odotettu vesi kielellä koko loppukauden. Red Bullissa oli vauhtia jopa paalupaikan saavuttamiseen voimaradalla, minkä lisäksi autossa olisi Verstappenin mukaan riittänyt vauhtia myös voittotaisteluun.

3. Valtteri Bottas

Aika-ajossa tuli jättiluokan moka viimeisen mutkan seinään ajossa, mutta siitä huolimatta Bottakselta on nähty nyt kaksi erittäin lupaavaa kisaviikonloppua, koska nyt kisavauhti alkaa olla sellaisella tasolla, jolla Lewis Hamilton pystytään haastamaan. Valtteri teki vaikean alun jälkeen erinomaisen ensimmäisen stintin ja oli hyvässä vauhdissa myös renkaidenvaihdon jälkeen. Todella positiivinen merkki ensi kautta varten, sillä juuri kisavauhti renkaiden hallitsemisineen on ollut se viimeinen sudenkuoppa seuraavan askeleen ottamisessa.

4. Sergio Perez

Kärkitiimien takana vakuuttavimman näytteen antoi kotiradallaan kisannut Sergio Perez, jonka seitsemäs sija tuli varsin näyttävän taistelun jälkeen. Samalla on syytä nostaa esiin kokeneen sotaratsun viimeaikainen saldo: kahdeksassa viime kisassa kuusi sijoitusta kahdeksan parhaan joukossa on varsin mallikkaasti Racing Pointin autolla, joka ei aika-ajovauhdin perusteella ole lähellekään keskikastin parhaimmistoa.

FLOPIT:

1. Max Verstappen

Uran toinen paalupaikka olisi tullut ilman keltaisten lippujen hölmöilyäkin. Sitä toki Verstappen ei tiennyt, että hänen ei oikeasti olisi tarvinnut enää hampaat irvessä likistää aikaparannusta samaan aikaan, kun ratavirkailijat varoittivat vaarasta Valtteri Bottaksen ajettua ulos aika-ajon loppuvaiheessa. Uppiniskainen hollantilainen päätti kuitenkin taas kerran uhmata esivaltaa ja meni vielä ylimielisyyksissään kehuskelemaan, ettei tosiaan nostanut jalkaa kaasulta tilanteessa. Tuloksena oli rangaistus, joka pudotti Verstappenin neljänteen lähtöruutuun. Kisassa rattiin palasi se entinen malttamaton Max, jonka piti olla jo lopullisesti historiaa. Kilin kolin kolhuja tuli taas pitkin kisaa ja aina taustalla oli se, ettei Verstappen jaksanut odottaa kunnon paikkaa ohitukselleen.

2. Alfa Romeo

Kimi Räikkösen autolla on jo vaikeuksia päästä edes 15 parhaan sakkiin. Viimeaikaiset uutiset Alfa Romeon suunnitelmista formuloiden jättämiseksi ensi kauden jälkeen ovat varsin huolestuttavia, sillä nyt on jo annettu periksi tämän vuoden osalta eivätkä huhut panostuksen karsimisesta lupaa Kimille hyvää myöskään ensi kaudelle.

3. McLaren

Pisteitä olisi ollut tarjolla yllin kyllin molempien autojen yllettyä aika-ajossa kahdeksan parhaan joukkoon. Nyt tiimillä oli jopa varaa lähteä toiseen osioon keskikovilla renkailla, mikä on selvä merkki suurten joukkoon nousemisesta. Startissa syksyn komeetta Carlos Sainz ponkaisi jopa neljännelle sijalle. Sitten alkoivat ongelmat, kun kovalla renkaalla auto ei kulkenut enää mihinkään. Myös Lando Norris oli startissa sähäkkä. Mekaanikot vain sähläsivät varikkokäynnillä yhden pyörän kanssa, ja auto oli pakko hakea varikkosuoran päästä takaisin ylös tunkattavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat