Mainos

MEK: Venäläiset jättävät Suomeen sata miljoonaa euroa

Maakunnat kilpailevat venäläisistä turisteista, joita on saapumassa Suomeen uutenavuotena ennätyksellisen paljon. Suuri osa heistä suuntaa Lappiin, mutta moni jää kylpylöihin, mökeille ja ostoksille etelämmäs.

- Oikeastaan länsirannikkoa lukuun ottamatta venäläisiä riittää kivasti koko maahan, arvioi aluejohtaja Arto Asikainen Matkailun edistämiskeskuksesta (MEK).

MEK laskee, että Suomessa vierailee tällä ja ensi viikolla 110 000-120 000 venäläistä, mikä olisi ennätys. Viime vuonna venäläisten määrä notkahti laman takia, mutta nyt he matkustelevat jälleen reippaasti.

- Suomella on se etu, että olemme tässä vieressä ja meillä on vahva talvi-imago. Suomen uudenvuoden matkat ovat olleet perinteisesti hyvin suosittuja, ja meillä on kilpailukykyinen tuote myös hintansa puolesta, Asikainen sanoo.

MEK laskee, että venäläiset jättävät Suomeen kahdessa viikossa noin sata miljoonaa euroa.

Lapin lumoon luotetaan

Rovaniemellä venäläiset ovat odotettuja vieraita, sillä he eivät pihistele vaan haluavat tarjota perheelleen parasta. Toimitusjohtaja Sanna Kortelainen Rovaniemen Matkailusta ja Markkinoinnista kertoo, että kaupungissa on lisätty venäjää taitavien asiakaspalvelijoiden määrää.

Tavoitteena on houkutella venäläisiä Lappiin myös muulloin, esimerkiksi mökki- ja kalastuslomille.

- Kun venäläinen on tyytyväinen, hän palaa, Kortelainen sanoo.

Venäläisiä on matkaamassa Lappiin viime vuotta enemmän. Maakunnassa uskotaan Lapin lumoon, vaikka lumiset talvet saattavat houkutella turisteja etelämmäksi.

Pohjoiseen odotetaan runsaasti myös venäläisiä omatoimimatkailijoita. Levin Matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä kertoo, että Lapin kentille laskeutuu yksityiskoneitakin.

Itä-Suomen kaupungeissa tunkua

Pohjois-Karjalassa Niiralan raja-aseman läpi arvioidaan saapuvan lähipäivinä noin 15 000 venäläistä, joista aiempaa useampi myös jää maakuntaan. Erityisessä suosittu on Lieksan Koli.

- Yöpymisvuorokausia kertyy noin 15 000. Venäläiset ovat löytäneet Pohjois-Karjalan, kertoo toimitusjohtaja Markku Litja Karelia Expert Matkailupalvelusta.

Imatralla venäläisiä vieraita yöpyy enemmän kuin koskaan. Imatran Kehitysyhtiön matkailupalveluista kerrotaan, että kaikki majoitusliikkeet ovat täynnä.

Myös Lappeenrannassa majapaikka alkaa olla tiukassa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.