Mainos

MEK: Suomeen matkaavista yllättävän moni lomalla

Joulukuun 1997 ja huhtikuun 1998 välillä Suomeen saapui yhteensä noin 1,1 miljoonaa ulkomaalaista matkailijaa. Suurimmat matkailijamäärät tulivat naapurimaistamme Venäjältä, Ruotsista ja Virosta. Joulukuu oli vilkkain kuukausi Suomeen suuntautuvassa matkailussa ja huhtikuu toiseksi vilkkain.

Runsaat neljäkymmentä prosenttia saapuneista olivat työmatkalla, 46 prosenttia oli joko lomamatkalla tai sukulais- ja tuttavavierailulla. Keskimäärin ulkomaalainen matkailija käytti Suomessa noin 350 markkaa päivää kohden. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen, KTM:n ja MEK:n toimeksiannosta tekemään rajatutkimukseen.

Joulu-huhtikuun aikana Tilastokeskus haastatteli useita tuhansia Suomeen saapuvia ja Suomesta lähteviä matkailijoita Helsingissä, Turussa ja Venäjän maarajoilla. Venäjältä Suomeen saapuvien määrä oli suurin, sieltä saapui yhteensä 362 000 matkailijaa. Ruotsalaisia saapui 266 000 ja virolaisia 126 000. Naapurimaidemme jälkeen eniten matkailijoita tuli Saksasta, 56 000, ja Isosta-Britanniasta, 45 000.

Vilkkain kuukausi Suomeen suuntautuvan matkailun suhteen oli joulukuu. Joulukuussa 1997 Suomeen saapui 282 000 matkailijaa, joista 95 000 oli työmatkalla ja 84 000 varsinaisella lomamatkalla. Tämän lisäksi 67 000 ulkomailla asuvaa henkilöä oli Suomessa sukulais- ja tuttavavierailulla.

Suomeen saapuvien matkailijoiden syyt tulla Suomeen vaihtelevat suuresti maittain. Aasiasta tultiin eniten lomailemaan. Ruotsalaiset sukuloivat tai lomailivat. Venäläisten joukossa noin 46 prosenttia olivat työmatkalla ja yhtä suuri joukko joko lomailemassa tai sukulais- ja tuttavavierailulla. Suosituin majoitusmuoto oli hotelli, joissa yli puolet Suomeen saapuneista oli yöpynyt. Sukulaisten ja tuttavien luona oli yöpynyt vajaa kolmannes.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.