Mainos

MEK sulkee toimistojaan Suomessa ja ulkomailla

Helsingin Eteläesplanadilla sijaitseva informaatiopiste lopetetaan jo helmikuussa.

Suomea markkinoiva Matkailun edistämiskeskus MEK sulkee toimistonsa Tukholmassa, Oslossa ja New Yorkissa vuoden 2007 aikana. Kolmen ulkomaantoimiston sulkeminen antaa ylijohtaja Jaakko Lehtosen mukaan mahdollisuuksia uusiin avauksiin.

- Välillä toimistoja suljetaan, välillä avataan uusia. Tällä hetkellä kiinnostavimpia maita ovat Kiina ja Intia, Lehtonen kertoo.

Toiminnan määrää markkinatilanne. Kauppa- ja teollisuusministeriön alaisen MEKin vuosibudjetti on noin 25 miljoonaa euroa, ja toimintatapoja muuttamalla rahaa pyritään ohjaamaan markkinointiin entistä tehokkaammin.

MEKillä on nykyisin ulkomailla 15 toimistoa, joista jo kolme Kiinassa. Intiassa toimistoa ei vielä ole.

- Pohjoismaissa meidän markkinointimme ei ole kannattavaa, sillä liikenneyhtiöt tekevät sitä niin vahvasti. Yhdysvaltojen markkinat ovat taas niin suuret, että kiinteistökuluja säästämällä saamme markkinoinnille enemmän näkyvyyttä, Lehtonen erittelee.

MEK kilpailuttaa Ruotsin, Norjan ja Yhdysvaltain edustuksen. Tulevaisuudessa näissä maissa Suomea markkinoi valtion puolesta itsenäinen yrittäjä. MEK siirtyi edustajien käyttöön Belgiassa ja Hollannissa jo muutama vuosi sitten.

Perinteisistä matkailumaista kiinnostus Suomea kohtaan on Lehtosen mukaan kasvussa Ranskassa ja Japanissa. Myös Venäjältä tuleva matkailu on uudessa nousussa.

MEKin budjetista valtion osuus on 16,2 miljoonaa, ja matkailuelinkeinolta se saa vuosittain 8-9 miljoonaa. Työntekijöitä on noin sata, joista puolet ulkomailla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.