Meikkitaiteilija opastaa: Näin rajaat silmäsi

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, mitä hyötyä puuterista on ja kuinka rajata silmät oikeaoppisesti.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Onko puuteri pakollinen?

Voiko meikkivoidetta käyttää ilman kiinnittävää puuteria? Mikä olisi hyvä meikkivoide, jota voisi käyttää ilman puuteria?

Riian vastaus:

Puuteri kiinnittää meikkivoiteen. Toki meikkivoidetta voi käyttää ilman puuteriakin, mutta silloin sen pysyvyys ei ole yhtä hyvä kuin puuterin kanssa. Jos et tahdo kovin puuteroitua lopputulosta, levitä se isolla siveltimellä kevyesti kasvoille meikkivoiteen päälle.

Nivean Ideal Finish jättää mattaisen pinnan iholle ja kaipaa siis vain aavistuksen puuteria kaverikseen. Testaa!

Silmien rajaaminen

Hei! Minulla on ikää jo 23 vuotta, mutta en siltikään osaa meikata. Joskus innostun harjoittelemaan salaa oman peilin edessä, mutta lopputulos on aina yhtä karu ja innostus lopahtaa.

Ihailen aina toisten silmärajauksia ja silmämeikkauksia yleensäkin. Miten kummassa ihmiset tekevät silmärajauksen? Tuleeko rajaus ripsien yläpuolelle vai alapuolelle? Jos teen rajauksen yläripsien yläpuolelle jää silmän ja rajauksen väliin ammottava vaalea juova. Yläripsien alapuolella taasen ei tunnu olevan kovinkaan paljon tilaa, vaan joutuisin piirtämään luomen sisäpuolelle aiheuttaen itselleni kirvelevää tuskaa. Auta, ole kiltti.

Riian vastaus:

Hei! Harjoitus tekee mestarin, joten suosittelen sinua treenaamaan meikkausta ja opit kyllä varmasti!

Ylärajaus kannattaa tehdä niin, että otat käsipeilin ja katsot suoraan alaspäin kohti peiliä. Nosta kulmakarvoja ja näin saat liikkuvan luomen mahdollisimman sileäksi. Aseta rajauskynä aivan ripsien tyveen lappeellaan, ei siis kynän kärki edellä. Paina kynällä ripsiä pois tieltä, jotta pääset mahdollisimman lähelle ripsirajaa ja saat tehtyä rajan aivan tyveen saakka. Tee rajaus usealla pienellä vedolla ja yhdistä se lopuksi.

Kokeile ensin ylärajausta ja unohda alarajaus kokonaan. Yläpuolen rajaus suurentaa silmää ja tekee katseesta intensiivisen. Tsemppiä rajausharjoituksiin!

Puuteri rapisee pois

Käytän puuteria ja peitevoidetta, mutta päivän mittaa puuteri rapisee pois ja jäljelle jää vain peitevoide silmieni alla. Käytänkö väärää kosteusvoidetta?

Riian vastaus:

Silmänympärysiho rasvoittuu helposti päivän aikana ja siksi peitevoide menee päivän mittaan raidoiksi ja puuteri ikään kuin katoaa. Testaa puuteroida silmänaluset vielä huolellisemmin, niin ettei iho tunnu yhtään nihkeältä ja voidemaiselta, vaan on puuterisen pehmeä. Tämän pitäisi kiinnittää peitevoide tarpeeksi hyvin ja antaa pysyvyyttä sille koko päiväksi.

Sileän näköinen iho

Moi Riia! Olen 31-vuotias nuorinainen ja jo pari vuotta kärsinyt kuivasta ja punoittavasta ihosta. Nuorempana ihoni oli aika näppyläinen ja epäpuhdas, mutta iän karttuessa ihokin on onneksi parantunut. Heti meikkivoiteen laiton jälkeen ihoni on todella kuivan ja rakeilevan näköinen.

Olen kokeillut monia merkkejä, mutta kaikissa on sama tulos, rakeisen näköinen iho. Miten voin saada ihostani sileän näköisen? Minulla on sekaiho.

Nyt ongelmana on kuitenkin se, että erityisesti talvisaikaan kasvojen iho kuivuu, eniten poskista. Lisäksi kärsin ilmeisesti couperosa-ihosta, koska kasvoissani näkyy pieniä verisuonenpätkiä. Ihoni näyttää läikikkäältä ja "näppyiseltä", vaikka se on kosketettaessa sileä.

Riian vastaus:

Hei! Suosittelen sinua kokeilemaan Nivean Oxygen Power Reviving Day Care kosteusvoidetta. Voide sisältää puhdasta happea ja tekee ihosta välittömästi raikkaan ja kostean tuntuisen. Olen käyttänyt tätä voidetta usein meikatessani, kun asiakkaan iho on ollut kosteusköyhä ja punoittava. Iho on rauhoittunut ja meikki levittynyt iholle hyvin. Kannattaa siis testata! Samasta sarjasta löytyy myös yövoide Oxygen power Reviving Night Care, jota myös suosittelen sinulle.

Herkän ihon tuotelinjat ovat myös omiaan sinulle. Couperosaiho ei pidä liian tehokkaasti elvyttävistä tuotteista, vaan alkaa punoittaa niistä entistä enemmän. Suosi siis kosteuttavia herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita ja huolehdi hyvästä perusihonhoidosta. Puhdista ja kosteuta hyvin ja suosi kosteuttavia ja rauhoittavia naamioita noin kerran viikossa.

Rypyt "täyttävä" tuote

Onko olemassa tuotetta joka "täyttäisi" rypyt, joko meikkivoiteen alle laitettuna tai pelkästään kosteusvoiteen kanssa? Minkä hintaisia ovat, jos niitä on olemassa?

Riian vastaus:

Nivean DNAge tuotelinjasta löytyy täsmätuote rypyille. Voide levitetään juonteen pohjalle, ja voide ikään kuin täyttää rypyt ja valoa heijastavat pigmentit tekevät ihosta tasaisemman näköisen. Voidetta voi käyttää päivävoiteen päällä tai meikkivoiteen alle levitettynä. Toimii!

Kestävä eyeliner

Mikä olisi hyvä ja kestävä musta eyeliner?

Riian vastaus:

Eyeliner-rajaus pysyy hyvin, vielä paremmin kuin kajalkynä. Kokeile Nivean kätevää tussirajausta, Liquid Eyelineria. Se on pitkäkestoinen ja intensiivisen musta väriltään.

Hyvin kosteuttava voide sekaiholle

Ihoni on sekaiho, joten se on välillä kuiva, varsinkin nenäiholla. Mitkä olisivat hyviä ihorasvoja, jotta meikkikin pysyisi nättinä, ilman kuivumista?

Riian vastaus:

Valitse kosteusvoiteeksi voide joka ei sisällä liiaksi rasvaa. Hyvä valinta on Nivean Moisturizing Day Care kosteusvoide, joka on kevyt ja nopeasti imeytyvä päivävoide sekaiholle. Se on superkosteuttava, joten kuivat ihoalueetkin saavat tarpeeksi kosteutta.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat