Mainos

Mehutehtaan karut olot paljastaneen tutkijan syyte nurin Thaimaassa

Suomalaisjärjestön tutkijan syyte kunnianloukkauksesta on hylätty Thaimaassa. Finnwatchin mukaan syyte hylättiin, koska kuulusteluissa oli rikottu lakia.  

Kyseessä oli ensimmäinen ratkaisu tutkija Andy Hallia vastaan nostettujen oikeusjuttujen sarjassa. Järjestön mukaan Hall ei saa toistaiseksi poistua maasta.   
Oikeusvyyhti liittyy Finnwatchin viime vuonna julkaisemaan raporttiin kauppojen ananasmehuista. Raportin mukaan siirtotyöläisiä käyttävässä Natural Fruit -yhtiön tehtaassa syyllistyttiin muun muassa orjapalkkoihin.  

Hall tviittasi olevansa ilahtunut oikeuden vapauttavasta päätöksestä.  
– Tämä on voitto siirtotyöläisille, työväen oikeuksille, oikeusvaltiolle ja sananvapaudelle Thaimassa, Hall kirjoitti Twitterissä.  

Finnwatchin mukaan oikeudessa kuultiin muun muassa Natural Fruitin työntekijöitä. Järjestön mukaan eräs burmalainen siirtotyöntekijä todisti tehtaan palkkaavan alaikäisiä lapsia ja maksavan työntekijöille laittoman alhaisia palkkoja.  


– Oikeudenkäynti on jälleen yksi osoitus siitä, että tehtaan työoloissa on raportin paljastamia vakavia ongelmia. Thaimaan viranomaisten tulee välittömästi käynnistää toimenpiteet Natural Fruitin työolojen korjaamiseksi ja tehtaan oikeuteen saattamiseksi, sanoi Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala tiedotteessa.

Seuraava oikeudenkäynti alkaa huomenna

Natural Fruit on nostanut Hallia vastaan useita kanteita rikos- ja siviilituomioistuimissa. Yhtiö vaatii yli kymmenen miljoonan dollarin korvauksia. Hallia uhkaa pahimmillaan jopa seitsemän vuoden vankeus.   

Hall pitää syytteitä perättöminä, ja yhtiö puolestaan kiistää väitetyt väärinkäytökset.  
Seuraava oikeudenkäynti vyyhdessä alkaa jo huomenna.  

Bangkok Postin mukaan kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ja työväenliikkeet järjestävät mielenilmauksia Hallin tueksi. Lehti kertoo, että mielenilmauksia on odotettavissa ainakin Helsingissä, Lontoossa, Amsterdamissa ja Washingtonissa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.