Mainos

Uusi terveysalan jätti vakuuttaa: Verot maksetaan Suomeen

Suomen terveysbisnekseen syntyy uusi jättiläinen, kun Mehiläinen ja Mediverkko menevät yhteen. Uudella Mehiläinen-konsernilla on eri puolilla maata yli sata toimipistettä, jotka tarjoavat terveys- ja sosiaalialan palveluja laidasta laitaan.  

Uusi terveysyhtiö nousee kahden suurimman joukkoon

-Mehiläisen ja Mediverkon yhteenlaskettu liikevaihto nousee lähes 400 miljoonaan euroon. Uusi terveyspalveluyritys nousee liikevaihdolla mitaten maan suurimman terveysyhtiön Attendon rinnalle.  

-Uusi yritys tarjoaa laajan kirjon terveys- ja sosiaalipalveluja. Mediverkolla on muun muassa hammashoitoa, lastensuojelua ja vanhustenhuoltoa, Mehiläisellä lääkäri-, sairaala- ja työterveyspalveluita.

-Uudella yhtiöllä on sata terveydenhuollon ja hoivan toimintayksikköä eri puolilla Suomea. Yhtiö toimii kaikissa 30 suurimmassa kaupungissa.  

-Työntekijöitä on noin 9000.  

-Mehiläinen ilmoitti tänä syksynä irtisanovansa 17 työntekijää. Liikevaihto on ollut kasvussa, mutta ei aivan kilpailijoiden tahdissa.

(stt) 

Mehiläisen lääkäriasemien ja sairaaloiden verkko täydentyy Mediverkon hammaslääkäriasemilla ja monipuolisilla hoivapalveluilla.  

Yksi kimmoke pitkään pohditulle fuusiolle oli sote-uudistus, joka myllää myös yksityisten terveyspalvelujen markkinoita.  

-Uudet tilaajaorganisaatiot tarvitsevat entistä suurempia yhteistyökumppaneita myös yksityisellä puolella, sanoi Mediverkon perustajaosakas ja toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää, joka nousee myös uuden yhtiön johtoon.  

Uudella Mehiläisella riittää muskeleita. Liikevaihto nousee lähes 370 miljoonaan euroon, työntekijöitä on 9000 ja yhtiöiden palveluita käytti viime vuonna yli miljoona suomalaista.  

Kuluttaja ei fuusiota heti huomaa, sillä sekä Mehiläinen että Mediverkko jatkavat omilla brändeillään. Myös henkilöstön työsuhteet pysyvät ennallaan.  

Mehiläisen hallituksen puheenjohtajan Mikael Liliuksen mukaan kyseessä ei ole säästöhanke vaan kasvualusta.  

-Toiminnoissa ei ole päällekkäisyyksiä, vaan ne täydentävät toisiaan, hän sanoi.

"Kauppahinta merkittävä"

Yli 100-vuotias Mehiläinen on Suomen tunnetuimpia lääkäriketjuja. Mediverkko ei ole yhtä tuttu, koska on tähän asti toiminut lähinnä kuntien yhteistyökumppanina. Mediverkolla on kuitenkin myös Oma hammaslääkärisi -ketju ja Espoossa Suomen ensimmäiset täysin yksityiset Oma Lääkärisi -terveysasemat.  

Teknisesti fuusio toteutuu siten, että Mehiläinen ostaa Mediverkon. Kauppahintaa ei julkistettu, mutta se on Liliuksen mukaan "merkittävä", kymmeniä miljoonia euroja.

Uuden Mehiläisen omistajina jatkavat Tritonin ja KKR:n hallinnoimat rahastot, mutta osa omistuksesta siirtyy Mediverkon nykyiselle johdolle ja osakkaille. Kaupan odotetaan toteutuvan tammikuun loppuun mennessä.  

Mehiläinen sai pari vuotta sitten kielteistä julkisuutta verojärjestelyistään, jotka Liliuksen mukaan ovat nyt taakse jäänyttä elämää.

Myös Mediverkon Järvenpää vakuutti saaneensa Mehiläisen hallitukselta ja omistajilta vakuutuksen, että uusi yhtiö toimii yhteiskuntavastuullisesti ja maksaa veronsa Suomeen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.