Meghan Markle otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan – palasi muistoissaan traagiseen vuoteen 1992: "Muistan miehet, jotka pitelivät aseita"

Meghan Markle otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan –""Olisi väärin olla sanomatta mitään" 5:54
Meghan Markle kommentoi ensimmäistä kertaa julkisesti George Floydin kuolemasta – katso koskettava puhe kokonaisuudessaan!

Meghan Markle puhui ensimmäistä kertaa julkisesti poliisin käsissä surmansa saaneesta George Floydista. Hän palaa muistoissaan vuoteen, jolloin hän oli todistamassa rajuja mielenosoituksia. 

Uutissivusto Independentin mukaan Herttuatar Meghan piti eilen illalla virtuaalisen valmistujaispuheen opiskelijoille, jotka valmistuivat herttuattaren käymästä lukiosta Los Angelesissa. 

Viiden minuutin mittaisessa puheessaan Meghan kuvaili Yhdysvaltain viimeaikaisia tapahtumia ”totaalisen järkyttäviksi”. 

–  En ole varma, mitä voisin sanoa teille, Meghan sanoi.

Katso Meghan Markeln koskettava puhe yllä olevalta videolta!

Hän viittaa kuvauksellaan tummaihoisen George Floydin traagiseen kuolemaan. Poliisien aiheuttama kuolema johti päiviä jatkuneisiin rasismin vastaisiin mielenosoituksiin, jotka ovat paikoin olleet hyvin aggressiivisia niin mielenosoittajien kuin viranomaistenkin toimesta.

– Haluan sanoa asiat oikein. Tajusin, että ainoa asia, joka olisi väärin, olisi olla sanomatta mitään, sillä George Floydin, Breonna Taylorin, Philando Castilen sekä Tamir Ricen elämät olivat merkityksellisiä, Meghan luettelee. 

"Muistan nähneeni miehiä, jotka piteliväyt aseita käsissään"

Meghan  palaa puheessaan myös vuoteen 1992, jolloin Yhdysvalloissa oli lukuisia rajuja, poliisin rasismin vastaisia mielenosoituksia.

– Muistan ulkonaliikkumiskiellon ja sen, kun kiirehdin kotiin. Ajomatkan aikana näin, kun taivaalta tippui tuhkaa ja haisi savu: Näin, kun savupilvi tuli ulos rakennuksesta. Muistan nähneeni pakettiauton takaosassa miehiä, jotka pitelivät aseita ja kiväärejä käsissään. 

Tuolloin neljä poliisia hakkasi tummaihoisen taksikuski, Rodney Kingin, joka selvisi hengenvaarallisesta tilanteesta hengissä. 

Lähteet: CNN, Independent

Lue myös:

    Uusimmat