Mainos

MegaUploadin tiedostoille pari viikkoa armonaikaa

Piratismikohun keskiössä parhaillaan paistatteleva suuri tiedostonjakopalvelu MegaUpload on saanut muutaman viikon armonaikaa käyttäjiensä tiedostojen säilyttämiseen.

MegaUploadia syytetään laajalle levinneestä piratismista ja palvelun johtohenkilöt ovat tällä hetkellä vangittuina tai vapaana takuita vastaan. Yhdysvallat on myös takavarikoinut suurimman osan MegaUploadin omaisuudesta. MegaUpload ei ole kyennyt tilanteessaan maksamaan tiedostoja säilyttäville palveluntarjoajille.

Teknologiasivusto CNet kertoo, että jo hetken aikaa vaikutti siltä, että MegaUploadin käyttäjien tietoja alettaisiin tuhota torstaista alkaen.

MegaUploadin asianajajan mukaan palveluntarjoajat ovat kuitenkin suostuneet säilyttämään tiedostot ainakin kahden viikon ajan.

Asianajaja kertoo neuvottelevansa Yhdysvaltain hallituksen kanssa, jotta käyttäjien tiedostoja koskevaan ongelmaan saataisiin kehitettyä pysyvä ratkaisu.

Uuden-Seelannin polisii pidätti MegaUploadin perustajan Kim DotComin piratismista ja rahanpesusta syytettynä pari viikkoa sitten. Syytteet oli nostettu Yhdysvalloissa ja USA:n hallitus hakee DotComin ja viiden muun syytetyn luovutusta Uudesta-Seelannista.

Syytettyjen väitetään ansainneen rahaa käyttäjien lataaman, tekijänoikeudella suojatun materiaalin esittämisestä. Syytetyt ovat kiistäneet tehneensä mitään väärää.

Megauploadilla on ollut 150 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja yli 50 miljoonaa päivittäistä käyttäjää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.