Megatähti Will Smith Helsingissä – puhui avoimesti elämänsä käännekohdista

Hollywood-tähti on Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän tapahtuman pääpuhuja.

Näyttelijä Will Smith, 49, mietti lähinnä omaa vaatimattomuuttaan esittäessään Ali-elokuvassa (2001) nyrkkeilylegenda Muhammad Alia. Smith kertoi harkinneensa roolia, mutta Alin kysyessä roolista ei enää voinut kieltäytyä.

Näyttelijänä, tuottajana ja rap-artistina uransa luonut Smith kertoi tänään Helsingissä elämänsä käännekohdista, joihin kuuluvat keskustelut Alin ja Etelä-Afrikan entisen johtajan Nelson Mandelan kaltaisten kansalaisoikeustaistelijoiden kanssa.

Smith on monipuolisen uransa aikana taistellut ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta. Vuonna 2003 hän jätti Oscar-gaalan väliin, kun Irakin sota vaikutti palkintogaalaan. Hän ilmoitti silloin, että ei ole juhlan aika. Viime vuonna Smith boikotoi gaalaa lukuisien muiden kutsuvieraiden tapaan, kun näyttelijäntyöstä jaettavien pääpalkintojen ehdokkuudet menivät toista vuotta perättäin valkoisille näyttelijöille.

Will Smith nousi näyttelijöiden ykkösketjuun tähtirooleissa 90-luvun elokuvissa, joista suurimmat hitit olivat Men in Black – miehet mustissa (1997) ja Independence Day – Maailmojen sota (1996).

– Independence Day oli todellinen käännekohta. Se oli ensimmäinen kerta, kun joku kutsui minua Mr. Smithiksi. Siihen asti olin vain Will, Smith muisteli.

Smith on Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän Nordic Business Forumin pääpuhuja. Hän piti lyhyen puheenvuoronsa lavalla otsikolla Purpose and Success.

Twitter täyttyi tapahtumassa olevien ottamista kuvista ja videoista, joissa näkyy muun muassa, kuinka supertähti astelee lavalle vuonna 1997 julkaistun Gettin' Jiggy Wit It -jättihittinsä soidessa.

Lue myös:

    Uusimmat