Mainos

Megasos-runokiertue ulottuu 30 paikkakunnalle

Suuri runokiertue Megasos vierailee maaliskuun aikana kolmellakymmenellä paikkakunnalla. Helsingistä huomenna aloittavalla kiertueella esiintyy yhteensä 40-50 runoilijaa.

Runokiertueen tarkoituksena on paitsi esitellä suomalaista runoutta ja runoilijoita yleisölle, myös korostaa sitä, että pienkustantajat julkaisevat suuren osan tämän hetken kiinnostavimmasta runoudesta. Kiertueen järjestävät kustantamot Like, Sammakko ja Nihil Inter, jotka julkaisevat melkein kolme neljännestä Suomessa vuosittain ilmestyvistä runokirjoista.

Esiintyvät runoilijat ovat sekä niiden että suurien kustantamoiden kirjailijoita. Esiintyjät ovat runoilijoita eri sukupolvista. Vanhempaa kaartia edustavat Väinö Kirstinä ja Kai Nieminen. Keskipolven edustajia ovat muiden muassa Helena Sinervo, Anni Sumari, Markku Into ja Kari Levola.

Nuoria runoilijoita ovat esimerkiksi kevään esikoisrunoilijat Olli Heikkonen ja Heli Laaksonen. Kiertueen jokaisessa tilaisuudessa esiintyvät Mika Terho ja Tommi Parkko, muut ovat mukana joko muutamassa tai vain yhdessä tilaisuudessa.

-Halusimme tietoisesti sekoittaa pakan, ja nyt hyvinkin eri-ikäiset ja -laatuiset runoilijat esiintyvät yhdessä, kertoo Tommi Parkko. Aloittelevien ja kokeneiden tekijöiden lisäksi kaikkien esiintymistilaisuuksien ohjelmistoon pyritään saamaan jotain hauskaa, jotain vakavaa ja jotain siltä väliltä.

Kiertue etenee ensimmäiset kaksi viikkoa Itä-Suomessa. Siinä matkataan muun muassa Ruokolahden, Joensuun ja Nurmeksen kautta Rovaniemelle, josta lähdetään jälleen kohti etelää Tornion, Oulun ja Haapajärven kautta. Esiintymispaikkoina ovat kapakat, kirjastot, erilaiset kulttuuritilat ja koulut. Tilaisuudet ovat pääosin maksuttomia.

Esiintyjät saavat palkkiokseen ruuan ja majoituksen, ja heidän tunnelmiaan voi seurata kiertueen ajan päivitettävältä nettisivulta osoitteessa http://megasos.cultnet.fi. Osoitteesta saa myös tiedot kiertueohjelmasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.