Meeri Räisänen voitti MM-pronssia – hakee nyt tukea matkalleen kohti olympialaisia: "Karu totuus"

4:06
Katso videolta Naisleijonien MM-pronssi.

Huippumaalivahti Meeri Räisänen oli vastikään Naisleijonien mukana voittamassa MM-pronssi. Nyt Räisänen hakee Twitterissä tukea matkalleen kohti viiden kuukauden päästä starttaavia Pekingin talviolympialaisia. Räisänen avasi MTV Urheilulle tilanteensa taustoja.

Räisänen edusti viime kaudella HPK:ta ja pelasi liigajoukkueen lisäksi alle 18-vuotiaiden poikien joukkueessa ikäluokan Mestistä. Nyt edessä on paluu kotimaisemiin Jyväskylään, jossa hän pelaa JyPin alle 20-vuotiaiden poikien joukkueessa. 

– Paluu arkeen alkaa asap. Karu totuus on myös ensi kaudella, kun kausimaksut palaa kuvioihin, Räisänen kirjoitti Twitterissä.

Kolme arvokisapronssia urallaan voittanut 31-vuotias maalivahti kertoo, että kausimaksu pelkkään pelaamiseen on vähän vajaa 5000 euroa. Kausimaksun mukaantulo johtuu siirtymisestä Jyväskylään.

– Siihen päälle arki, sekin maksaa. Edellisinä kausina ei ole ollut kausimaksuja. Jos olen muuten ollut aikaisempina kausina poikien kanssa, niin minulla on ollut erilaiset sopimukset. Se on se diili, kun nyt pelaan poikien kanssa täällä Jyväskylässä, Räisänen kertoo.

– Se on oma valintani, että haluan pelata poikien kanssa. Ymmärrän, että siihen kuuluu kausimaksut. Se oli minulle tiedossa jo alusta saakka. Minulle oli tärkeintä, että pääsin pelaamaan ja harjoittelemaan poikien kanssa. Se kuului nyt vain siihen pakettiin. Isompi asia oli se urheilullisuus, Räisänen jatkaa.

Naisten pääsarjassa 10 kautta kiekkoillut Räisänen ei osaa tarkemmin sanoa, millä tolalla asiat ovat yleisesti tulonsaannin suhteen kotimaan kaukaloissa.

– Ulkomailla pelaamisesta saa rahaa, mutta se on se valinta, missä haluaa pelata, Räisänen toteaa.

Seuraava maajoukkueprojekti on jo edessä viiden kuukauden päästä, kun vuorossa on Pekingin talviolympialaiset. Viime olympiakisoissa Suomi voitti pronssia.

– Se tulee äkkiä. Se on vain yksi hujaus, niin taas on arvokisat. Arki käyntiin ja pelejä alle, niin hyvä tästä tulee, Räisänen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja