Mainos

MeeGon markkinarako kiristyy - Microsoft kerää jo kiitosta

Nokian ja Intelin yhteistyössä mobiililaitteille kehittämä MeeGo-käyttöjärjestelmä on todella haasteellisen kilpailutilanteen edessä. Ensimmäinen MeeGo-puhelin julkistetaan tämänhetkisten tietojen mukaan ensi vuoden puolella.

Sillä välin Microsoftin julkistama uusi Windows Phone 7 (WP7) -käyttöjärjestelmä kerää jo huomiota ja kiitoksia puoleensa. Tutkimusyhtiö IDC uskoo, että Microsoftin uutuus tulee menestymään sekä yksityisten ihmisten, että yritysten keskuudessa.

Joukko uusia WP7-älypuhelimia julkistettiin juuri alkuviikosta. IDC pitää WP7:n markkinoille tulon ajankohtaa joulun lomakautta ajatellen suurena mahdollisuutena. Tutkimusyhtiö kuitenkin muistuttaa, että pelkkä sopiva ajoitus ei riitä, vaan WP7:n on menestyttävä useilla osa-alueilla saavuttaakseen koko potentiaalinsa.

IDC kiittelee Microsoftin kehittämää uutta käyttöjärjestelmää erityisesti siitä, että se on selvästi omanlaisensa ja kiinnostava, eikä pyri matkimaan kilpailijoitaan. Käyttöjärjestelmän levittämiseen tarvitaan puolestaan yhteistyökumppaneita ja niitäkin WP7:ltä jo löytyy kolmestakymmenestä maasta.

Myös markkinointi on Microsoftilla kohdallaan: IDC:n mukaan Microsoft ei säästele markkinointikuluissa ja WP7:n markkinointibudjetin on kerrottu olevan 500 miljoonan dollarin luokkaa.

Sovellusten saatavuus tulee myös olemaan erittäin tärkeä tekijä ja Microsoft onkin jo houkuttelemassa valtavaa kehittäjäverkostoa tekemään sovelluksia uudelle alustalleen.

Nokian MeeGolla tulee olemaan vastassaan uuden Windows Phone 7:n lisäksi jo entuudestaan suositut Applen iPhone ja lukuisat Android-puhelimet.

Intelin mukaan Meego-puhelimia ei ole odotettavissa markkinoille vielä tämän vuoden puolella. Reilu viikko sitten tutkimusyhtiö Gartnerin varapääjohtaja ja analyytikko Nick Jones pohti Nokian haasteita kiperässä kilpailutilanteessa. Jonesin mukaan Nokialla ei ole varaa mokata MeeGon kanssa. Hän piti järkevänä MeeGon julkaisun siirtämistä ensi vuoden puolelle, jotta se ei joudu kamppailemaan huomiosta Microsoftin järkälemäisen markkinointikoneiston kanssa. Samalla MeeGo saadaan hiottua entistä toimivammaksi. MeeGon ajautuminen ensi joulun markkinoiden ulkopuolelle ei kuitenkaan ole hyvä asia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.