Mainos

Medvedevin vierailulla puhutaan muun muassa kaasuputkesta

Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kaksipäiväisellä valtiovierailulla keskustellaan niin Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä taloudellisista ja poliittisista kysymyksistä kuin kansainvälisistäkin asioista.

Medvedev aikoo keskustella tasavallan presidentti Tarja Halosen kanssa muun muassa energiakysymyksistä ja erityisesti Nord Stream -kaasuputkihankkeesta. Venäjä toivoo Suomen antavan hankkeelle tukensa viimeistään kesään mennessä.

Ensi kertaa Suomessa presidenttinä vieraileva Medvedev pitää illansuussa myös puheen Ulkopoliittisen instituutin ja Suomi - Venäjä-seuran tilaisuudessa.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) tapaa tänään vierailulla mukana olevan kollegansa Sergei Lavrovin. Asialistalla on useita kansainvälisiä asioita, kuten Iran ja Afganistan, mutta pöytään tuodaan myös Venäjän ja Suomen väliset suhteet ja sovittujen asioiden paneminen täytäntöön.

- Puhumme varmaan paljon toimeenpanosta. Aika usein meillä on ollut venäläisten poliitikkojen kanssa hyvä yhteistyösuhde, eli olemme sopineet asioista, vaikka rekkajonoista tai työluvista Venäjän puolella. Kuitenkin toimeenpano käytännön tasolla, viranomaistasolla, on ollut huonompaa ja tätä me korostamme usein, Stubb kertoi.

- Olen puhunut tästä paljon sekä ulkoministeri Lavrovin että Venäjän suurlähettilään kanssa. He myös itse turhautuvat siihen, että kaikki käskyt eivät mene perille saakka.

Venäjän johtajien valtiovierailu päättyy huomenna Porvooseen, Porvoon valtiopäivien 200-vuotisjuhlien kunniaksi.

(MTV3)

Venäjän presidenttipari saapui tuuliselle Helsinki-Vantaan kentälle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.