Mainos

Medvedev: Venäjä aloittaa vetäytymisen huomenna

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev sanoo, että Venäjä aloittaa joukkojensa vetämisen Georgiasta huomenna.

Medvedev ilmoitti asiasta keskusteltuaan Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn kanssa.

Sarkozyn kansliasta kerrotaan, että Venäjä aikoo aloittaa vetäytymisen huomenna puoliltapäivin. Presidentinkanslian mukaan Sarkozy on varoittanut Medvedeviä vakavista seurauksista Venäjän EU-suhteille, ellei maa noudata tulitaukosopimusta.

Tämän päivän aikana Venäjän joukkojen vetäytymisestä Georgiasta on liikkunut ristiriitaisia tietoja.

Venäläiskomentajan mukaan venäläisjoukot ovat jo aloittaneet vetäytymisen Gorin kaupungista. Kenraalimajuri Vjatsheslav Borisovin mukaan kaupunkiin on tullut sotilaiden tilalle venäläisiä rauhanturvaajia.

Borisovin mukaan tiet kaupunkiin on myös avattu uudelleen humanitaarista apua ja asukkaiden paluuta varten. Georgian viranomaisten mukaan georgialaisia poliiseja ei ollut kuitenkaan päästetty kaupunkiin.

Venäjän puolustusministeriö on kiistanyt, että venäläisjoukot olisivat alkaneet vetäytyä Georgiasta. Ministeriön mukaan vetäytymistä vasta valmistellaan.

Georgialaisviranomaisten mukaan venäläiset eivät vetäydy, vaan ovat päinvastoin lisänneet joukkojaan alueella.

Merkel saapui Georgiaan

Saksan liittokansleri Angela Merkel on saapunut vierailulle Georgiaan. Merkelin on määrä tavata presidentti Mihail Saakashvili Georgian pääkaupungissa Tbilisissä ja keskustella tämän kanssa Venäjän ja Georgian solmimasta tulitauosta.

Merkel vaatii, että molempien osapuolien on ehdottomasti noudatettava tulitaukoa. Saksan mukaan Venäjän tulee kunnioittaa Georgian alueellista koskemattomuutta sekä demokraattisesti valittua hallintoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.