Mainos

Medvedev vakuuttaa Venäjän tukea Serbialle

Venäjän todennäköinen tuleva presidentti Dmitri Medvedev vakuutti Belgradissa, että Venäjä pysyy jatkossakin Serbian tukena ja vastustaa Kosovon itsenäisyyttä. Medvedevin mukaan Venäjä näkee Serbian yhtenäisenä valtiona, jolla on määräysvalta koko alueellaan.

Medvedev ja ulkoministeri Sergei Lavrov tapasivat vierailullaan Serbian kansallismielisen pääministerin Vojislav Kostunican ja länsimielisen presidentin Boris Tadicin.

- Toimet, joihin nyt on ryhdytty, tuhoavat kansainvälisen turvallisuusjärjestelmän, kansainvälisen oikeusjärjestelmän, jonka ihmiskunta loi yli sata vuotta sitten, Medvedev sanoi viitaten Kosovon viikon takaiseen itsenäisyysjulistukseen ja sen saamaan tukeen.

Medvedevin mukaan Venäjän kanta Kosovo-kysymykseen ei muutu ensi sunnuntaina pidettävien presidentinvaalien jälkeen. Presidentti Vladimir Putinin tukeman Medvedevin odotetaan voittavan vaalit ylivoimaisesti.

Kostunica: Protestit jatkuvat

Pääministeri Kostunican mukaan Serbia aikoo yhä hallita niissä osissa Kosovoa, joissa "uskolliset kansalaiset" Serbian puoleen kääntyvät. Mielenosoitukset "laitonta" uutta tasavaltaa vastaan jatkuvat eikä suhteita normalisoida maihin, jotka tunnustavat Kosovon itsenäisyyden, pääministeri jatkoi.

- Olen vakuuttunut siitä, että tällä alueella ja koko maailmassa ei ole vakautta niin kauan kuin itsenäisyysjulistusta ei ole mitätöity, Kostunica ryöpytti.

Medvedev ja Lavrov olivat ensimmäiset ulkomaiset johtajat, jotka vierailivat Serbiassa sen jälkeen kun Kosovon itsenäisyyden vastainen mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi viime viikolla. Yhdysvaltain lähetystössä sytytettiin tulipaloja, ja myös joihinkin muihin lähetystöihin hyökkäiltiin.

Medvedevin vierailun aikana allekirjoitettiin myös sopimus Serbian läpi kulkevasta kaasuputkesta, jolla Venäjän kaasua toimitetaan Länsi-Eurooppaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.