Mainos

Medvedev: Suomen kansa päättäkööt Natosta

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev ehdottaa, että Suomi voisi järjestää kansanäänestyksen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

Pääministeri Jyrki Kataisen kanssa käymänsä keskustelun jälkeen Medvedev sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomen mahdollinen osallistuminen Islannin ilmavalvontaan on Suomen oma asia.

Naton laajentumisesta Venäjä on jo aiemmin ilmaissut huolensa.

– Minusta tuntuu, että missä tahansa sivistysmaassa tällaiset kysymykset on tapana ratkaista kansanäänestyksellä, Medvedev ehdotti.

Venäjän medialle torut

Paljon kohua herättäneet venäläislasten huostaanotot ja Venäjällä aiheesta käyty mediakeskustelu oli yksi pääministerien keskustelunaiheista.

Pääministeri Katainen peräsi venäläismedialta lähdekritiikkiä ja kehotti paikalla olleita kymmeniä venäläisiä toimittajia perehtymään suomalaisten viranomaisten tarjoamaan materiaaliin.

– Monet tavalliset suomalaiset ovat kokeneet hyvin omituisena sen kirjoittelun mitä tästä asiasta on Venäjällä nähty. Monet ovat kokeneet sen epäoikeudenmukaisena sen, että meistä suomalaisista ja meidän yhteiskunnastamme välitetään hyvin räikeällä tavalla virheellistä tietoa, Katainen sanoi.

Katainen totesi lisäksi olevansa huolissaan siitä, minkälaisen kuvan tämä kirjoittelu antaa venäläisestä keskustelukulttuurista täällä Suomessa.

(MTV3)

Katso Mirja Sipisen juttu (Seitsemän uutiset 14.11.2012)

Katso tiedotustilaisuus kokonaisuudessaan:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.