Mainos

Mediayhtiöiden tutkimus: Gore olisi voittanut Floridassa

Demokraattien ehdokas Al Gore olisi juuri ja juuri saanut viime marraskuisissa presidentinvaaleissa taakseen Floridan äänet, mikäli vaalipiirin äänet olisi laskettu uudelleen.

Suurten yhdysvaltalaisten mediatalojen teettämän tutkimuksen mukaan Gore olisi voittanut Floridassa 42-171 äänen erolla riippuen siitä, miten alunperin hylätyt äänet olisi tulkittu. Tutkimuksen mukaan Gore ei silti olisi saanut taakseen osavaltion neljää demokraattispainotteista vaalipiiriä.

Gore vaati aikanaan Floridan korkeimmalta oikeudelta äänten käsinlaskua vain neljässä vaalipiirissä. Mm. uutistoimisto AP:n, tv-yhtiö CNN:n, Washington Post- ja New York Times-lehtien teettämässä tutkimuksessa käytiin läpi kaikki ne 175 000 vaalilipuketta, jotka jätettiin huomioimatta lopulliseksi julistetussa vaalituloksessa. Osa lipukkeista oli hylätty sen takia, että ääni oli suunnattu useammalle kuin yhdelle ehdokkaalle ja osassa ehdokasta ei oltu rastittu lainkaan.

Republikaaniehdokas George W. Bush aloitti Yhdysvaltain presidenttinä historiallisen ääntenlaskujupakan jälkimainingissa alkuvuodesta. Virallisen vaalituloksen mukaan Bush sai Floridan osavaltion valitsijamiehet taakseen 537 äänen erolla Al Goreen.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.