Mainos

Mediayhtiö Vivendille ennätystappiot

Maailman toiseksi suurin mediatalo Vivendi Universal teki tänään jättitappioillaan yrityshistoriaa Ranskassa. Yhtiön 23,3 miljardin euron nettotappio on suurin tappio yhdeltä vuodelta. Ykköstila vaihtui nopeasti, sillä teleyhtiö France Telecom esitteli 20,7 miljardin tappiollisen tuloksen vain päivää aiemmin.

Vivendin tappiot johtuivat etenkin suurista alaskirjauksista. Yhtiö joutui nollaamaan liian koviksi osoittautuneita hankintojaan. Alaskirjauksia tuli rutkasti ennakoitua enemmän. Niitä tehtiin 18,4 miljardilla eurolla.

Ranskalais-amerikkalaisella mediajättiläisellä on tarkoitus saada toiminnallinen tulos plussalle jo tänä vuonna. Valtaisaa velkataakkaa se aikoo keventää myymällä omaisuutta noin seitsemän miljardin euro arvosta.

Osana tervehdyttämisohjelmaa Vivendi tutkii mahdollisuuksia myydä ajanvietetoimintoja Yhdysvalloista. Pääjohtaja Jene-Rene Fourtou kertoi tavanneensa amerikkalaisen mediatalon Viacomin johtoa, mutta keskusteluja on käyty muidenkin tahojen kanssa.

Tähän mennessä tarjous on tullut vain öljymiljardööri Marvin Davisilta, joka on tarjoutunut ostamaan Vivendin Amerikan toiminnot 15 miljardilla dollarilla. Se on hieman vähemmän euroja. Tähän saakka tarjous ei ole riittänyt Vivendille. Pakettiin kuulu Universal Studios -elokuvayhtiö, Universal Music -levy-yhtiö, kaapelitelevisiokanavia ja huvipuistoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.