Mainos

Mediataiteelle vaaditaan lisätukea

Mediataiteilijat toivovat työllensä lisätukea.

Kulttuuriministeri Kaarina Drombergille luovutetussa Mediataide - kotimaiset toimijat ja kansainväliset mallit -julkaisussa todetaan, että mediataide on kansainvälisesti näkyvimpiä suomalaisen kulttuurin alueita elektronisen ja klassisen musiikin ohella.

Suomi on edelläkävijä mediateknologian kehittämisessä ja käyttöönotossa. Sen sijaan mediataidetta ei vielä ole huomioitu julkisilla toimenpiteillä. Toisin sanoen alan kokonaisrahoitus on hyvin vaatimatonta, eurooppalaista keskitasoa heikommalla tasolla, vaikka alan pää- ja sivutoimisten tekijöiden määrä on kasvussa.

Taidetoimikuntajärjestelmän ja opetusministeriön jakaman mediataiteen rahoitustaso tulisi julkaisun kirjoittajien mielestä nostaa kahteen miljoonaan euroon vuodessa. Lisäksi alaa tukemaan tulisi perustaa erillinen rahasto.

Tehty selvitys on katsaus kotimaisen mediataiteen kenttään, sen nykytilaan ja kehitystarpeisiin sekä kansainvälisiin mediataiteen toimintaympäristöihin. Se on jatkoa vuonna 1996 julkaistulle opetusministeriön komiteamietinnölle. Julkaisun ovat kirjoittaneet Tapio Mäkelä ja Minna Tarkka m-cult ry:stä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.