Mediat: Myös Elisabeth Warren saattaa jättää presidenttiehdokaskisan kesken – voitokkaan Joe Bidenin kilpakumppanit hupenevat vauhdilla

Demokraattien esivaalien supertiistain seuraukset 7:12
Supertiistain jälkitunnelmissa: Demokraattien esivaalien supertiistain seuraukset

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä senaattori Elizabeth Warren pohtii jatkoaan kisassa, kertoo muun muassa New York Times.

Puolueen vasenta laitaa edustava Warren ei pärjännyt supertiistaina kuten oli toivonut, ja hänen mahdollisuutensa päätyä ehdokkaaksi ovat medioiden mukaan lähes olemattomat.

Washington Post kirjoittaa, että Warrenin ja kisassa pärjänneen senaattori Bernie Sandersin liittolaiset pohtisivat, miten kampanjat voisivat liittyä yhteen.

Supertiistai oli ex-varapresidentti Joe Bidenin menestyskulkue, sillä hän napasi voittoja useissa osavaltioissa. Kalifornian osavaltion lopullista tulosta vielä odotetaan.

Myös Michael Bloomberg luopuu presidenttikisasta

Aiemmin on kerrottu, että miljardöörinäkin tunnettu Michael Bloomberg luopuu demokraattien presidenttiehdokaskisasta. New Yor Timesin mukaan mies antaa tukensa supertiistain menestyjälle, Bidenille, joka on myös ennakkosuosikki istuvan presidentin, Donald Trumpin, haastajaksi. 

Bidenin tukena ovat myös muut entiset kilpakumppanit, ja niin ikään presidenttiehdokaskilvasta pois jättäytyneet Beto O'Rourke, Amy Klobuchar ja Pete Buttigieg.

Lue myös:

    Uusimmat