"Median ja kuningashuoneen välit ovat muuttuneet peruuttamattomasti"

"Se mitä tapahtui, tapahtui kauan sitten."

Tämän lauseen perusteella on tehty Ruotsissa lähivuorokauden aikana suuria päätelmiä.

MTV3:n Skandinavian kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että kuningas Kaarle XVI Kustaan lyhyt kommentti on tulkittu yleisesti niin, että hän myöntää kirjan väitteet tai ainakin osan niistä tosiksi.

Toimittajat kuninkaan epäsuora tunnustus on hämmentänyt täysin.

– Kuninkaan merkillisestä tiedotustilaisuudesta jäi paikalla olleille toimittajille hyvin hölmistynyt olo. Oli nimittäin odotettu, että kuningas nimenomaan kieltää kaiken.

Kuninkaan seikkailuista on vaiettu

Kuningashuoneen edustajat ovat olleet aiemmin hyvin tarkkoja siinä, että hovista ei julkaista kohu-uutisia.

– Ruotsin kuningashuoneesta on liikkunut monenlaisia huhuja jo 1970-luvulta asti. Aiemmin median ja hovin välillä on ollut kuitenkin jonkinlainen sanaton sopimus siitä, että pahimpia asioita ei julkisteta.

Nyt median ja kuningashuoneen välit ovat muuttuneet peruuttamattomasti.

– Jo kevään kihlakohu prinsessa Madeleinen ja hänen sulhasensa Jonaksen välillä antoi merkkejä siitä, että kuherrusvuosien aika alkaa olla ohi. Jonaksen syrjähyppy julkaistiin ensin norjalaisessa lehdessä, ja ennen vanhaan ruotsalaismedia olisi vaiennut siitä. Nyt asia nousi otsikoihin tunnetuin seurauksin.

Kuningas karkaa Kiinaan

Kuningas lähtee tänään Kiinaan ruotsalaisen liikemiesvaltuuskunnan mukana.

– Kuningas mainitsi lehdistötilaisuudessa olevansa todella onnellinen päästessään lähtemään Kiinaan. Hän lisäsi, että ei aio olla jatkossa median käytettävissä tämän asian yhteydessä. Minun arvioni on, että pöly ei ole vielä laskeutunut ja että myllytys tulee jatkumaan, Lumikero toteaa.

Ruotsin kansan puolesta asian repostelu saisi loppua alkuunsa.

– Yli puolet kansalaisista on sitä mieltä, että asian pitäisi antaa olla.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat