Mainos

Mediamuffinssi kasvattaa lapsen mediataitoja

Pienille lapsille suunnatussa uudessa mediakasvatusmateriaalissa käydään läpi esimerkiksi median välittämiä viestejä ja tunteita.

Päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille on tuotettu uutta mediakasvatukseen soveltuvaa materiaalia. Materiaali liittyy opetusministeriön Mediamuffinssi-hankkeeseen, joka alkoi kevättalvella.

Mediamuffinssi-tehtäväkirjan, cd:n ja mediakasvatuksen oppaan sisältävä paketti lähetetään lähes 7000 päiväkotiin, alakouluun sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan kohteeseen. Lisäksi kouluihin lähetetään kasvattajille tarkoitettu dvd elokuvan teosta. Päiväkotien lisäksi materiaalia saavat jotkut perhepäivähoitajat sekä ryhmäperhepäiväkodit. Materiaalia voi myös tilata ilmaiseksi nettisivuilta www.mediamuffinssi.fi.

Tehtäväkirjan sivuilla seikkailevat Milla ja Muffe, jotka johdattavat lasta mediataitoihin hauskalla ja toiminnallisella tavalla. Kirja koostuu lyhyistä tarinoista, tehtävistä ja leikeistä, ja sitä tukee lauluja ja ääninäytteitä sisältävä cd. Kirjassa käydään läpi esimerkiksi median välittämiä erilaisia viestejä sekä tunteita ja tunnelmia.

Koordinaattori Varpu Ojalan mukaan kohderyhmäksi valikoituivat pienet lapset, koska heille ei ole aiemmin ollut saatavissa kovin paljon mediakasvatusmateriaalia. Myöskään valtakunnallisissa opetussuunnitelmissa tai varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa aiheesta ei juuri puhuta.

- Päivähoidon toimintaa ei ohjata mediakasvattamaan. Tarve on suurin pienillä, siksi siihen on ryhdytty, Ojala sanoo.

Tehtäväkirja on suunnattu 3-8-vuotiaille, mutta se on sovellettavissa myös nuoremmille ja vanhemmille.

Syksyn aikana kasvattajia myös koulutetaan materiaalin käyttöön eri puolilla Suomea, muun muassa Lahdessa, Vaasassa, Turussa ja Joensuussa. Myös ruotsinkielinen koulutustilaisuus järjestetään syksyn aikana Helsingissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.