Mainos

"Mediamaksun vastustajilla mustavalkoiset perustelut"

Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Tiedotusopin professorin Risto Kuneliuksen mielestä moni kiistellyn mediamaksun vastustaja syyllistyy mustavalkoiseen ajatteluun. Maksua vastustavat erityisesti ne henkilöt, jotka eivät omista televisiota tai seuraa Ylen uutisia ja ohjelmia netistä.

- Tällainen kysymys ei ratkea niin yksinkertaisesti, että perusteluna on vain "Niin mut mä en käytä sitä", Kunelius sanoo.

Professori muistuttaa, että julkisen palvelun tiedonvälitys ja yleisradiotoiminta on ollut Suomessa kautta aikain positiivinen ja erittäin merkittävä resurssi. Sen tukeminen kuuluu kaikille.

- Myös kaupallisen puolen media hyötyy siitä toimintaympäristöstä, jota julkinen palvelu on sille tarjonnut, Kunelius korostaa.

Kunelius on samaa mieltä Yleisradion toimitusjohtajan Mikael Jungnerin kanssa siitä, että mediamaksuun sisältyy myös paljon haasteita Ylen kannalta.

Jungner sanoi eilen, että Ylen on uuden maksun myötä pystyttävä tuottamaan kiinnostavia sisältöjä kaikille - myös niille, jotka eivät tähän mennessä ole olleet Ylen asiakkaita.

Kunelius katsoo, että tällainen haaste saattaa siivittää tietä myös yhä paremmalle journalismille.

- Hyvän journalismin kannalta on mielestäni suuri ja tärkeä asia nimenomaan se, että pyritään käsittelemään asioita siltä kannalta, että yleisönä voi olla ihan kuka tahansa.

Yleisradion rahoitusta pohtinut työryhmä ehdotti eilen, että nykyinen tv-maksu korvataan julkisen palvelun mediamaksulla. Maksu on tarkoitus periä jatkossa kaikilta talouksilta ja tietyn kokoisilta yrityksiltä. Uusi mediamaksu otettaisiin käyttöön vuonna 2011.

Katso Elisa Tikkasen juttu (Seitsemän uutiset 24.4.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.