Mainos

Mediakonsultti: Hautalan remonttikohu on muille puolueille onnenpäivä

Kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr.) remonttikohu on muille hallituspuolueille ilon päivä, muistuttaa mediakonsultti Jussi Lähde.

– Hautalan remonttikohu on oikea ilon päivä puolueille. Etenkin kokoomukselle. Kuka enää muistaa Pekka Himasta?

Lähde sanoo, että jos vihreiden suosio alkaa kohun seurauksena laskea, eivät puolueen äänestäjät todennäköisesti valu oppositioon, vaan muille hallituspuolueille.

– Muulla hallituksella on täysi intressi ylläpitää tätä tilannetta. Hallituksessa esimerkiksi vihreät ja RKP ovat onnistuneet tekemään erittäin hyvää yhteistyötä asioissa, joissa esimerkiksi kokoomus ja SDP ovat olleet erimielisiä. Tätä valtaa tämä nimenomaan vahingoittaa.

Poliitikko ja tutkija Arja Alho toteaa, että keskustelu on julkisuudessa myös koventunut

- Ei ole mahdollista elää tekemättä mitään. Kun elämä kohdevalaistaan, niin sieltä voi tulla esille sellaista, joka ei edes ole totta. Sitten on tullut myös tavaksi, että heti pitää pyytää anteeksi. Tämä on ilmeisesti konsulttien uusin villitys, että tapahtuu mitä tahansa, niin sanotaan anteeksi. Ei siinäkään mitään järkeä ole.

Keskustelu remonttikohusta ei ota laantuakseen, ja syy siihen on mediakonsultti Jussi Lähteen mukaan yksinkertainen.

– Hautalan olisi pitänyt kertoa kaikki ulos. Nyt tulee joka päivä jotain uutta. Hänen olisi pitänyt välittömästi kertoa kaikki ja sen jälkeen todeta, että tämä ei ole nyt hänen asiansa arvioida omaa jatkoaan. Silloin tämä olisi ollut vielä jotenkin hallittavissa, toteaa Lähde, joka on työskennellyt aikaisemmin muassa presidentin kanslian lehdistövastaavana.

Perussuomalaiset ovat olleet hiljaa

Lähteen mukaan vihreiden pitäisi nyt osoittaa, että he ovat tilanteesta enemmän huolissaan kuin kansalaiset. Tilanne on tällä hetkellä päinvastainen.

Opposition rooli on yleensä hyödyntää kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Lähde nostaa Huomenta Suomen haastattelussa esiin myös sen, että kohun keskellä oppositiopuolueet ovat olleet hiljaa.

– Se puolue, jota on kaikkein eniten lyöty mediassa, perussuomalaiset, niin he ovat olleet kohteliaasti hiljaa. Tässä ei ole lähdetty ilkkumaan kun naapurin sauna palaa.

– Se kertoo siitä, että heillä on kokemusta siitä, miltä tämä tuntuu ja siinä on tippa sellaista inhimillisyyttä, joka puuttuu tästä päivän politiikasta ja analysoinnista mihin ihmiset kiinnittävät huomiota.

Skandaalit ovat osa politiikkaa ja tulevat olemaan yhä tulevaisuudessakin, muistuttaa Arja Alho.

– Niihin ei pitäisi suhtautua kuoleman vakavasti. Totta kai on skandaaleja ja "skandaaleja". Vaalirahaskandaali on ihan eri kokoluokan skandaali kuin tämä kohu. Enkä silti sano, että kansanedustajien ja ministereiden tarvitse noudattaa lakia, jonka ovat itse säätäneet. Siitähän se Hautalankin kohdalla ennen muuta on kysymys.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.