Mainos

Mediakonkari JSN:n johtoon

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uusi puheenjohtaja on tunnettu journalisti Pekka Hyvärinen. Edellinen puheenjohtaja Kalevi Kivistö erosi tehtävästään, koska koki Ylen A-studion painostaneen itseään.

Pitkän linjan journalistina tunnettu Pekka Hyvärinen on työskennellyt muun muassa päätoimittajana Suomen Kuvalehdessä ja MTV:n uutisissa. Nykyisin hän toimii itsenäisenä viestintäyrittäjänä. Vuosien varrella Hyvärisellä on ollut satoja omia haastatteluohjelmia, dokumentteja, artikkeleita ja kolumneja. Vuonna 2000 häneltä ilmestyi Urho Kekkosesta kertova kirja Suomen mies.

JSN:n kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Arto Nieminen kertoi viime viikolla, että hyviä ehdokkaita uudeksi puheenjohtajaksi oli useita.

- Meillä on mielessä kymmenen, yksitoista mahdollista nimeä, Nieminen vinkkasi.

Neuvoston kannatusyhdistys hyväksyi viime tiistaina kokouksessaan perussopimuksen muutoksen, jonka myötä se pystyi valitsemaan neuvostolle puheenjohtajan.

Sääntöjen muutokseen oli ryhdyttävä, koska JSN ei onnistunut valitsemaan itse itselleen puheenjohtajaa Kalevi Kivistön erottua tehtävästä viime syyskuussa. Kivistö erosi kesken kolmivuotiskauttaan, koska koki Ylen A-studion painostaneen itseään. Ohjelmassa kerrottiin Kivistön olleen rähmällään entiseen Itä-Saksaan, kun hän toimi SKDL:n puheenjohtajana.

Kivistön seuraajan valinta on takkuillut, koska neuvoston jäsenet eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, voiko puheenjohtajalla olla mediatausta. Osa jäsenistä koki, ettei mediasta tuleva puheenjohtaja ole suuren yleisön silmissä uskottava. Toiset taas katsoivat, että toimitusprosessin ja journalistisen työn tuntemisesta olisi etua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.