Mainos

Media: Ulkomaalaisia ja algerialaisia pakeni sieppaajilta

Algeriassa kaasukentän panttivankitilanne jatkuu sekavana.

Algerian median mukaan 15 ulkomaalaista ja 30 algerialaista on paennut islamistisieppaajien kynsistä. Ulkomaalaisten paosta uutisoi yksityinen Ennahar-televisio, jonka mukaan pakoon päässeiden joukossa on ranskalainen pariskunta.

Kanavan mukaan tieto peräisin viranomaisilta. Ranska ei ole vahvistanut asiaa.

Kaasukentällä olleet jäivät islamistiryhmän vangeiksi islamistien hyökättyä alueelle varhain eilen. Ryhmä sanoi ottaneensa 41 ulkomaalaista panttivankia. Joukossa on tiettävästi muun muassa norjalaisia, ranskalaisia, brittejä, amerikkalaisia ja japanilaisia.

Lisäksi alueella oli hyökkäyksen aikaan töissä ainakin 150 algerialaista, jotka ovat ranskalaisen cateringyrityksen palkollisia. Yrityksen mukaan islamistit sallivat algerialaisten liikkua ympäri aluetta, mutta kielsivät heitä poistumasta sieltä.

Ranskalaisen France 24 -television haastattelema panttivanki kertoi puhelimitse islamistien pakottaneen jotkut vangit käyttämään räjähdevöitä. Haastatellun mukaan hyökkääjät ovat raskaasti aseistautuneita ja he ovat uhanneet räjäyttää olinpaikkansa, jos armeija yrittää vapauttaa ulkomaalaiset.

Algerian armeija on piirittänyt aluetta eilisestä lähtien. Islamistit ovat kuitenkin vaatineet sotilaita vetäytymään ennen kuin suostuvat neuvotteluihin.

Joukkion edustaja sanoi al-Jazeera-uutiskanavalle, että hyökkäys on kosto, koska Algeria päätti avata ilmatilansa Maliin lentäville Ranskan sotilaskoneille.

Algerian itäosassa sijaitsevaa kaasukenttää operoivat Statoil, brittiläinen öljyjätti BP ja algerialainen valtio-omisteinen Sonatrach.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters- - NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.