Mainos

Medi-Helin rahoitukselle haetaan väliaikaisratkaisua

Lääkärihelikopterin lennot ovat loppuneet rahoitusvaikeuksiin. Nyt haetaan RAY:stä riippumatonta rahoitusratkaisua.

Hallituksella on valmius ottaa Medi-Helin toiminnan rahoitus erilliseen harkintaan, jos Raha-automaattiyhdistys ei pysty ratkaisemattomien valitusten vuoksi turvaamaan toiminnan edellyttämää avustusta. Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (r.) korosti torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että hallituksen on syytä hakea RAY:stä riippumaton ratkaisu.

Lääkärihelikopteri Medi-Helin lennot ovat loppuneet rahoitusvaikeuksiin. Vaikeudet johtuvat Medi-Helin lentotoimintojen kilpailuttamisesta. Hävinneiden yhtiöiden valitusten käsittely kestää markkinatuomioistuimessa syksyyn saakka. Raha-automaattiyhdistys ei aio sitä ennen puoltaa rahoitusta koskevaa hakemusta valtioneuvostolle.

Myös sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) sekä kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä hallituksen on syytä arvioida tilannetta. Rajamäki huomautti, että pelastushelikopteritoiminnan tulisi muutenkin olla enemmän yhteiskunnallisen vastuun piirissä osana nykyaikaista pelastustoimintaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd.) sanoi ministeriönsä olevan riippuvainen niistä esityksistä, joita RAY tekee. Jos jotain muita ratkaisuja tehdään, siihen pitäisi olla erilliset budjettimäärärahat.

Kokoomuksen Ilkka Kanerva kummasteli hallituksen sitoutumista RAY:n aikatauluihin. Hänen mielestään Medi-Helin rahoitus voidaan hoitaa väliaikaisesti täysin budjettikehyksistä riippumatta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.