Mainos

Medi-Helin rahankerääjäyrityksen johtaja pidätettiin

Lääkärihelikopteri Medi-Helille rahaa keräävän Preworks-yhtiön johtaja on pidätetty epäiltynä huumerikoksesta.

Ensiapu

Iltalehti kertoo Helsingin poliisin tutkimasta törkeästä huumerikoksesta, johon sekaantuneeksi epäiltynä on pidätetty myös Medi-Helille rahaa keräävän telemarkkinointiyhtiö Preworksin johtaja.

Iltalehden mukaan poliisi on tehnyt tutkinnan aikana jo useita pidätyksiä. Nyt pidätetty varainkeräysyhtiön johtaja oli vuosia sitten mukana myös paljon julkisuutta saaneessa Talvisota-keräyksessä, jonka keräystuotoista vain murto-osa päätyi sotaveteraaneille.

MTV3:n Sunnuntairaportti kertoi viikonloppuna, että Preworksin provisiot ovat viime vuosina olleet säännöllisesti yli puolet Medi-Helille annetuista lahjoituksista.

Pro Medi-Helin hallituksen puheenjohtaja Pekka Pinomaa sanoi aamulla, että tilanne voi pahimmillaan johtaa jopa Medi-Helin toiminnan väliaikaiseen lakkauttamiseen.

Medi-Helin hallitus pikakokoukseen


Medi-Helin hallitus kokoontuu tänään ja harkitsee nykyisen rahankeräyssopimuksen irtisanomista PreWorksin kanssa. Kahta lääkärihelikopteria pyörittävä Medi-Heli hankkii toimintarahansa pääosin keräyksillä. Pelastushelikopteritoimintaa on nyt mm. esitetty siirrettäväksi valtion hoitoon.

Medi-Helin lääkintähelikopteritoiminta alkoi kahdeksan vuotta sitten Helsingissä. Arvioidaan, että viime vuonna pääkaupunkiseudulla ja Varsinais-Suomessa lähes 50 potilaan henki pelastui kopteritoiminnan ansiosta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.