Mainos

Medi-Heli pysyy ilmassa, mutta kiistalle ei näy loppua

Copterline voitti viime viikolla lentoja koskevan kilpailutuksen, mutta SHT jatkaa lentotoimintaa käynnissä olevan oikeusjutun takia.

Medi-Helin lääkärihelikopteritoiminta jatkuu keskeytyksettä, vaikka kiista kopteritoiminnan harjoittajasta vain kiihtyy. Tänään vahvistui, että ahvenanmaalainen Skärgårdshavets Helikoptertjänst (SHT) jatkaa yhtiön kopteripalvelujen tuottamista.

Lentotoiminta pyörii SHT:n kalustolla, vaikka Copterline voitti viime viikolla lentoja koskevan kilpailutuksen. Medi-Heli ry:stä kerrotaan, että markkinaoikeus on edellyttänyt toiminnan jatkamista, joten ainoaksi vaihtoehdoksi on jäänyt toiminnan jatkaminen toistaiseksi SHT:n kalustolla.

Markkinaoikeudessa on käsittelyssä Copterlinen aiempi valitus, joka koskee Medi-Helin edellistä vuoden 2004 kilpailutusta. Medi-Heli ei voi tehdä Copterlinen kanssa uutta hankintasopimusta ennen tämän valituksen ratkaisemista.

SHT saattaa valittaa Medi-Helin tuoreimmasta päätöksestä valita Copterline kopteripalvelun tuottajaksi, joten soppa on edelleen mutkistumassa.

- Tarkastelemme vielä juridisia kysymyksiä. Päätös saattaa venyä ensi viikkoon, kommentoi SHT:n hallituksen puheenjohtaja Nils Lampi.

Medi-Heli vastaa pääkaupunkiseudun ja Turun lääkärihelikopteritoiminnasta. Kopteriyritykset ovat vääntäneet kättä asiasta tiukasti, koska kyseessä on taloudellisesti merkittävä seitsemän vuoden sopimus lentopalveluista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.