Mainos

Medi-Heli nousi lentoon

Kiirellistä ensihoitoa antava Medi-Heli -kopteri on ollut poissa käytöstä viime keskiviikosta lähtien rahoitusongelmien vuoksi.

Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa toimiva Medi-Heli jatkoi lentotoimintaansa torstaina kello 14 alkaen, kerrotaan Medi-Heli ry:stä.

Hallitus päätti antaa lentotoiminnalle väliaikaista avustusta syyskuun loppuun asti. Medi-Heli ry:n toiminnanjohtaja Risto Mannisen mukaan avustukseen liittyvä byrokratia on saatu hoidettua, ja kopterit saadaan hallituksen vaatimuksen mukaisesti taivaalle juhannukseksi. Lentotoiminnassa käytetään Skärgårdshavets Helikoptertjänstin palveluita.

Lentotoiminta on ollut viime viikon keskiviikosta lähtien pysähdyksissä rahoitusongelmien takia.

Rahoitusta Medi-Helille antanut Raha-automaattiyhdistys (RAY) lopetti tuen maksamisen keväällä, kun helikopteriyhtiöiden Copterlinen ja Skärgårdshavets Helikoptertjänstin välinen kiista lento-operoinnista ei ratkennut. Tapausta käsitellään markkinaoikeudessa todennäköisesti syksyyn asti.

Väliaikaista avustusta annetaan RAY:n viime vuonna käyttämillä ehdoilla, kunnes hankintapäätös lento-operoinnin hoitajasta saa lainvoiman.

Hallituksen päätös edellyttää, että Medi-Helin lentotoiminnan rahoitukseen vaikuttavia mahdollisia muutoksia seurataan. Sisäministeriön valtiosihteerin Kari Salmen mukaan tällä tarkoitetaan sekä markkinaoikeuden tulevaa päätöstä sekä muita mahdollisia käänteitä.

-Esimerkiksi jos Medi-Heli saa merkittävän yksityisen lahjoituksen tai rahoittajan, niin valtio harkitsee avustustaan, Salmi selventää.

RAY on viime vuonna antanut Medi-Helin lentotoimintaan avustusta 2,46 miljoonaa euroa. Avustus on kattanut 65 prosenttia Medi-Helin koko vuoden kuluista. Avustus on edellyttänyt tarkkaa toiminnan ja rahojen käytön seurantaa, mistä myös nyt pidetään tiukasti kiinni.

Hallituksen myöntämä tilapäisavustus on Salmen mukaan 132 000 euroa kuukaudessa helikopteritukikohtaa kohden. Jos avustusta annetaan päätöksen takarajaan eli syyskuun loppuun saakka, tulee avustuksen kokonaissummaksi noin 850 000 euroa. Avustus tilitetään sisäministeriön pelastustoiminnan määrärahoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.