Me Too -liikkeen keulakuvaksi noussut toimittaja voitti oikeusjutun Japanissa – kollega huumasi ja raiskasi "työtapaamisessa"

Me Too -liikkeen symboliksi Japanissa noussut naistoimittaja Shiori Ito on voittanut laajaa julkisuutta saaneen oikeusjuttunsa korvauksista.

Iton, 30, mukaan hänen mieskollegansa Noriyuki Yamaguchi, joka on entinen televisiotoimittaja, kutsui hänet päivälliselle vuonna 2015 keskustellakseen työasioista. Ito kertoi, että keskustelun sijasta toimittaja huumasi ja raiskasi hänet.

Oikeus tuomitsi Itolle 3,3 miljoonan jenin eli vajaan 27 000 euron korvaukset ja hylkäsi Yamaguchin vastakanteen. Yamaguchi aikoo valittaa ratkaisusta.

Valtaosa Japanissa tapahtuneista raiskauksista ei tule julki. Viranomaisten vuonna 2017 tekemän tutkimuksen mukaan vain neljä prosenttia naisista on ilmoittanut teot poliisille.

Sukupuolten välinen tasa-arvo on Japanissa muutenkin surkealla tolalla. Maailman talousfoorumin tuoreen tilaston mukaan Japani sijoittui 153 maan tasa-arvoa koskevassa mittauksessa vasta sijalle 121.

Lue myös:

    Uusimmat