”Me olemme täällä ja niin on laskukin!” – Näin eduskunta keskusteli Kreikasta

Perussuomalaisten jättämä välikysymykseen eurokriisin hoidosta ja Kreikan tilanteesta kirvoitti kansanedustajat väittelyyn, huuteluun ja naureskeluun. 

Puhemiehellä riitti kaitsemista liian pitkiksi venyneissä puheenvuoroissa. Vaalikuumeen nousu näkyi edustajien puheinnossa: välillä edustajien mikrofonit suljettiin ennen puheen loppumista. Keskustelua käytiin muun muassa näin:

Timo Soini (PS): – Ensin häipyi Vanhanen ja sitten häpyi Katainen ja Vapaavuori on pelastusveneessä. Mutta me olemme täällä ja niin on laskukin.

Alexander Stubb (kok.): – Velkojen anteeksianto merkitsisi, että rahojen takaisin saamisesta luovuttaisiin. Siinä kohdassa kulkee hallituksen solidaarisuuden raja.

Juha Sipilä (kesk.): – Minua häiritsi tässä salissa, kun vakuuksista puhuttiin, niin niille naurettiin. Kyllä vakuuksilla on merkitystä, ja niistä kannattaa pitää kiinni.

Antti Rinne (sd.): –Edustaja Soini, tervetuloa hakemaan, täällä on tämä tiliote. Tässä on vakuudet!

Eero Heinäluoma (sd.): – Minuutti on minuutti ennen vaaleja ja vaalien jälkeen.

Paavo Arhinmäki (vas.):  – Ainoa Euroopan kriisimaa, joka on noussut kriisistä on Islanti, ja se on noussut vasemmistolaisen pääministerin johdolla. 

James Hirvisaari (Muutos 2011):– Euroopan unioni ryhtyi auttamaan ja lopputuloksena on se, että Suomi voi huonosti ja Kreikka on konkurssin partaalla.

Jouni Backman (sd.): – Edustaja Soini käytti puheenvuoronsa ongelmien luettelemiseen. Ratkaisut puuttuivat, tälläkin kertaa.

Oras Tynkkynen (vihr.): – Yksi asia tuntuu suurimpia puolueita yhdistävän eli aika vähän tuntuu huolettavan tavallisten kreikkalaisten hätä. 

Lue myös:

    Uusimmat