Mainos

”Me olemme täällä ja niin on laskukin!” – Näin eduskunta keskusteli Kreikasta

Perussuomalaisten jättämä välikysymykseen eurokriisin hoidosta ja Kreikan tilanteesta kirvoitti kansanedustajat väittelyyn, huuteluun ja naureskeluun. 

Puhemiehellä riitti kaitsemista liian pitkiksi venyneissä puheenvuoroissa. Vaalikuumeen nousu näkyi edustajien puheinnossa: välillä edustajien mikrofonit suljettiin ennen puheen loppumista. Keskustelua käytiin muun muassa näin:

Timo Soini (PS): – Ensin häipyi Vanhanen ja sitten häpyi Katainen ja Vapaavuori on pelastusveneessä. Mutta me olemme täällä ja niin on laskukin.

Alexander Stubb (kok.): – Velkojen anteeksianto merkitsisi, että rahojen takaisin saamisesta luovuttaisiin. Siinä kohdassa kulkee hallituksen solidaarisuuden raja.

Juha Sipilä (kesk.): – Minua häiritsi tässä salissa, kun vakuuksista puhuttiin, niin niille naurettiin. Kyllä vakuuksilla on merkitystä, ja niistä kannattaa pitää kiinni.

Antti Rinne (sd.): –Edustaja Soini, tervetuloa hakemaan, täällä on tämä tiliote. Tässä on vakuudet!

Eero Heinäluoma (sd.): – Minuutti on minuutti ennen vaaleja ja vaalien jälkeen.

Paavo Arhinmäki (vas.):  – Ainoa Euroopan kriisimaa, joka on noussut kriisistä on Islanti, ja se on noussut vasemmistolaisen pääministerin johdolla. 

James Hirvisaari (Muutos 2011):– Euroopan unioni ryhtyi auttamaan ja lopputuloksena on se, että Suomi voi huonosti ja Kreikka on konkurssin partaalla.

Jouni Backman (sd.): – Edustaja Soini käytti puheenvuoronsa ongelmien luettelemiseen. Ratkaisut puuttuivat, tälläkin kertaa.

Oras Tynkkynen (vihr.): – Yksi asia tuntuu suurimpia puolueita yhdistävän eli aika vähän tuntuu huolettavan tavallisten kreikkalaisten hätä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.