Me Naiset: Kiira Korpi erosi viime vuoden lopulla miesystävästään ja myönsi itselleen, ettei ole hetero

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi tuntee olevansa tällä hetkellä tutkimusmatkalla itseensä.

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi, 34, kertoi Me Naisten 8. maaliskuuta julkaistussa jutussa, että hän on viime vuoden lopulla eronnut miesystävästään Pekasta ja on nyt aikuisiällä ensimmäistä kertaa ilman kumppania. Korven ja Pekan suhde kesti vuoden.

Korpi kertoi suhteen tulleen päätöksen erilaisten pohdiskelujen jälkeen. Hän tuntee olevansa tällä hetkellä tutkimusmatkalla itseensä ja opettelee ilmaisemaan toiveitaan sekä sitä, millaisia asioita ja ihmisiä hän elämäänsä haluaa.

Korpi on jo pidemmän aikaa panostanut henkiseen hyvinvointiinsa ja löytänyt tukea erilaisista terapiamuodoista.

Iso prosessi alkoi hänessä jo ennen lokakuista matkaa New Yorkiin, mutta siellä tapahtunut kaatuminen vauhditti muutosta aiempaa intensiivisempään vaiheeseen. Hän kävi matkan aikana ystäviensä kanssa keskustelun asiasta, jonka hän oli yrittänyt häivyttää itsestään jo pitkään. Mutta matkalta palattuaan Korpi myönsi, ettei ollut seksuaaliselta suuntautumiseltaan hetero.

– Minulla on aina ollut se tieto, että viehätyn ja sytyn myös naisista, mutta olen vähätellyt sitä tai vaientanut tunteen itsessäni. En ole sallinut itseni ajatella sitä sen pidemmälle, Korpi kertoi.

Korpi tunnustelee tällä hetkellä, mikä tuntuisi tässä hetkessä eniten oikealta.

– Haluaisin ajatella, että jatkossa voin ihastua naiseen tai mieheen tai oikeammin ihmiseen hänen sukupuolestaan riippumatta. En ole mennyt jostain leiristä toiseen vaan pikemminkin laajentanut ajatteluani yli rajojen. Miksi itseä pitäisi ylipäätään rajata tai rajoittaa niin tarkkaan, Korpi pohti.

Korvelle seksuaalisen identiteettinsä tunnistaminen ja tunnustaminen ei ole ollut itsestään selvää. Vaikeus on tuntunut hänestä yllättävältäkin, koska on muita kohtaan salliva ja aina vähemmistöjen puolella.

Korpi erosi aviomiehestään Arthur Borgesista vuonna 2021.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat