Mainos

McVeigh syyllinen Oklahoma Cityn pommi-iskuun

Kaksi vuotta sitten tapahtuneen Oklahoman pommi-iskun pääsyyllistä Timothy McVeighiä odottaa kuolemantuomio tai elinkautinen. Myöhään eilen McVeighin yksimielisesti syylliseksi todennut valamiehistö kokoontuu huomenna päättämään tuomiosta.

Yhdysvaltain pahimman terrori-iskun uhrien omaiset hakivat lohtua kyynelsilmin ja sekavin tuntein sekä Denverin käräjätalolla että Oklahoma Cityn keskustan muistotilaisuudessa. Monet iloitsivat sitä, että oikeus voitti ja syyllinen löytyi. Huoli oli aiheellinen O.J. Simpsonin oikeudenkäyntifarssin jälkeen.

Huojentuneiden joukosta nousi myös traumaattisia ja vihaisia ääniä joiden mielestä kuolemantuomio ruiskeella olisi Timothy McVeighille liian kivuton tapa sovittaa rikos joka vaati 168 ihmisen hengen.

Valamiehistön on määrä kokoontua uudelleen huomenna päättämään tuomiosta joka on joko kuolemantuomio tai elinkautinen vankeusrangaistus. McVeighin sukulaisten odotetaan olevan paikalla pyytämässä syylliselle armoa. Heidän vetoomuksensa hautautuvat kuitenkin pommiräjähdyksen uhrien omaisten kärsimystarinoiden alle.

Maanantaina 29-vuotias Persianlahden sodan veteraani McVeigh kuunteli kalpeana kun tuomari luki valamiehistön yksimielisen päätöksen hänen syyllisyydestään kaikkiaan yhteentoista murha- ja salaliittosyytteeseen.
(MTV3/Rauli Virtanen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.