Mainos

McDonald'sille ei syytettä liikalihavuuden aiheuttamisesta

Amerikkalaistuomari on päästänyt maailmanlaajuisen pikaruokaketjun McDonald'sin pälkähästä hylkäämällä yhtiötä vastaan nostetun kanteen liikalihavuuden aiheuttamisesta.

-Lain tarkoituksena ei ole suojella ihmisiä heidän omilta kohtuuttomuuksiltaan, totesi liittovaltion tuomari Robert Sweet. Kyseessä oli joukkokanne, jonka kantajat sanoivat, että hampurilaisketjun ruoka oli aiheuttanut liikalihavuuden ja sen seurauksena puhjenneet diabetekset ja muut terveysongelmat.

Tuomarin mukaan kanteen takana olleet eivät pystyneet osoittamaan, että pikaruuan aiheuttamat vaarat eivät olisi olleet yleisesti kuluttajien tiedossa. Kanne nostettiin viime kesänä. Yksi jutun kantajista oli 13-vuotias poika, joka on 176 senttiä pitkä ja painaa 125 kiloa. Hän on syönyt McDonald'silla kolme neljä kertaa viikossa.

Ravintolan Big Mac-hampurilainen sisältää lähes 600 kaloria ja isot ranskalaiset 540 kaloria. McDonald's ja muut pikaruokalat voinevat huokaista helpotuksesta ainakin vähäksi aikaa, sillä pikaruokakanteen ennakoitiin aloittavan samanlaisen syytesuman, kuin aikoinaan tupakkaoikeudenkäyntien.

-Terve järki on voittanut, sanoi McDonald'sin tiedottaja Walt Riker päätöksen kuultuaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.