Mainos

McDonald's: Emme ole saaneet ainoatakaan ilmoitusta

McDonald'sin henkilöstöpäällikkö ihmettelee palkattomista tauoista syntynyttä kohua, sillä yhtiölle ei ole hänen mukaansa tullut tietoon ainoatakaan ilmoitusta asiasta.

- Ei ole työntekijöiltä, ei vanhemmilta eikä luottamusmiehiltä tullut yhteydenottoja asiasta, kertoo McDonald'sin henkilöstöpäällikkö Maarit Latvala.

Palvelualojen ammattiliiton Pam-lehden mukaan hampurilaisjätti McDonald'sin työntekijöitä olisi määrätty palkattomille tauoille myös Suomessa. Suomalaistyöntekijöiden mukaan palkattomat tauot kestävät yleensä viidestä minuutista jopa kahteen tuntiin. Kieltäytyminen niistä on heidän mukaansa vaikeaa, ellei mahdotonta.

PAMin saama palaute koskee yksittäisiä franchise-yrityksiä, joissa työntekijät eivät kuulu ammattiliittoon, eikä luottamushenkilöitä juuri ole.

Latvalan mukaan heillä ei myöskään ole minkäänlaista tietoa siitä, missä yhtiön ravintoloissa väitettyjä palkattomia taukoja olisi teetetty. Hän myös pyytää huomioimaan, että on olemassa kahdenlaisia palkattomia taukoja: normaaleja palkattomia taukoja, jotka ovat työsopimuksen mukaisia ja "pakotettuja taukoja"

- Se ei ole hyväksyttävää, että pakotetaan (ylimääräisille tauoille). Kolmeviikkoinen työvuorolista sitoo yhtälailla työnantajia kuin työntekijöitäkin, Latvala summaa.

Hän myös kertoo, että Pamin esiin ottamasta asiasta keskustellaan työryhmässä, johon osallistuu myös franchising-yrittäjiä - vaikka heillä ei ole tietoa Pami-lehden kertomista tapauksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.