Mainos

McCannit kauhuissaan: Poliisi pimitti Madeleine-aineistoa

Viime vuoden toukokuussa Portugalin Praia da Luzista lomaltaan kadonneen brittityttö Madeleine McCannin tapauksen tutkinta lopetettiin kaksi viikko sitten.

Portugalin poliisin vastajulkaisemasta tutkinta-aineistosta käy ilmi, ettei ole tietoa, onko useampia luotettavan oloisia vinkkejä tarkistettu tutkinnan edetessä. Asiasta kertoo brittilehti Telegraph verkkosivuillaan.

Madeleinen vanhemmat Gerry ja Kate ovat ilmaisseet järkytyksensä poliisin päätöksistä jättää tuomatta tärkeältä vaikuttavia vinkkejä julkisuuteen ja Madeleinen vanhempien tietoon.

Amsterdam: Nainen juttelee kaupassa Maddy-nimiselle tytölle

Eräs järkyttävimmistä ja yksityiskohtaisimmista vinkeistä kerrottiin Amsterdamista. Paikallinen nainen näki tytön portugalilaisen näköisen miehen ja ranskalaisittan puhuneen naisen seurassa. Tyttö oli myös puhunut naiselle.

- Pikkutyttö seisoi edessäni ja kysyi täydellistä englantia puhuen "Tiedätkö, missä äitini on?", Anna-Maria Stam, 41 kertoi Portugalin poliisille.

- Seuraavaksi kysyin häneltä, mikä hänen nimensä on. Tyttö vastasi "Maggie". Kysyin tytöltä uudelleen ja vastaus muuttui: "Ei, nimeni on Maddy", Stam oli kertonut Portugalin poliisille.

Seuraavaksi Stam uteli tytöltä, missä tämä oli nähnyt äitinsä viime kerran. Tyttö oli vastannut "He veivät minut lomaltani".

Paljon vihje- ja videomateriaalia on jätetty tuomatta julki

McCannien puhemiehenä toimiva Clarence Mitchell toi julki järkytyksen, jonka uusien tietojen paljastuminen julkistetusta raportista aiheutti vanhemmissa.

- Pahinta asiassa on se, että tutkinnat ovat jatkuvasti hankaloituneet poliisin yhteistyökyvyn puutteen takia. Kate ja Gerry eivät ole tienneet mitä vihjeitä poliisi on tutkinut, Mitchell tilitti.

Myös nimeämätön McCannien ystävä kuvaili nyt julki tulleita tietoja "rehellisesti sanottuna pöyristyttäviksi".

Hollantilaisnaisen lausunnon lisäksi poliisi on jättänyt tuomatta julkisuuteen tai McCannien tietoon myös lukuisia valvontakameranauhoja ja todistajalausuntojen mukaan tehtyjä kasvokuva-hahmotelmia epäillyistä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.