Mainos

McCain ja Obama yhteistuumin Bushin pakeille

kuva: Matthew Cavanagh/EPA

Republikaanien presidenttiehdokas John McCain ja demokraattien Barack Obama ovat moukaroineet toisiaan jo viikkoja toinen toistaan rankemmilla tv-mainoksilla, mutta tiukan paikan tullen myös yhteispeli sujuu. Ehdokkaat julkaisivat viime yönä yhteisen tiedotteen koskien nykyhallinnon suunnitelmaa selvitä Yhdysvaltain rahoituskriisistä.

McCain ja Obama totesivat presidentti George W.Bushin esittämän 700 miljardin dollarin pelastuspaketin olevan huono, mutta yritykset Yhdysvaltain talouselämän suojelemiseksi eivät saa epäonnistua. Yhteisen tiedotteen mukaan puoluepolitiikka pitää nyt unohtaa ja toimia yhdessä amerikkalaisten hyväksi.

McCain ja Obama hyväksyivät presidentti Bushin kutsun Valkoiseen taloon, missä presidentin, ehdokkaiden ja kongressin johtohenkilöiden on määrä keskustella Wall Streetin pelastussuunnitelmasta myöhemmin tänään.

Vaaliväittelyn valmistelut jatkuvat

McCain esitti, että ehdokkaiden ensimmäistä väittelyä siirrettäisiin kunnes pelastuspaketista on sovittu. McCain myös keskeytti kampanjoinnin palatakseen työpaikalleen senaattiin. Obaman mielestä nyt jos koska, on oikea aika väitellä.

Ensimmäinen kolmesta pääehdokkaiden välisestä väittelystä on määrä järjestää huomenna Mississippin yliopistossa ja McCainin ehdotuksesta huolimatta järjestelyjen kanssa edetään suunnitellusti.

Rahoituskriisi on tuoreimpien mielipidetiedustelujen valossa suosinut Obamaa. Washington Postin ja ABC Newsin gallupin mukaan Obaman johto on valtakunnallisesti jopa yhdeksän prosenttiyksikköä. Mielipidetiedustelun otanta oli kuitenkin keskimääräistä pienempi, 780 todennäköistä äänestäjää.

Viimeisimpien gallupien keskiarvo, jota USA:ssa yleisimmin käytetään tilanteen tarkimpana mittarina, näyttää Obaman etumatkan olevan muutaman prosenttiyksikön luokkaa.

(MTV3-CNN)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.