Mainos

McCain: Irakista vetäytyminen olisi voitto al-Qaidalle

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevat Hillary Clinton ja Barack Obama ovat edelleen vakuutelleet tänään haluaan vetää amerikkalaisjoukot pikaisesti pois Irakista. Republikaanien ehdokkuuden käytännössä varmistanut John McCain puolestaan sanoi, että joukkojen pois vetäminen olisi sama kuin voiton tarjoaminen al-Qaidalle.

Presidentinviran tavoittelijat kommentoivat Irakin tilannetta päivänä, jolloin Yhdysvaltain hyökkäyksestä Irakiin tuli kuluneeksi viisi vuotta.

Lähi-itää tällä viikolla kiertänyt McCain puhui toimittajille Lontoossa tavattuaan Britannian pääministerin Gordon Brownin.

- Al-Qaida on pakosalla. Heitä ei ole lyöty. Meidän täytyy jatkaa Irakin armeijan kouluttamista -- jos haluamme saada Irakista vakaan, McCain sanoi.

Sekä Clinton että Obama muistuttivat, mitä Irakin miehitys maksaa amerikkalaisille veronmaksajille ja mitkä ovat sen aiheuttamat inhimilliset kärsimykset. Lähes 4000 amerikkalaista sotilasta on kuollut viiden vuoden aikana.

Molemmat demokraatit olisivat valmiita vetämään valtaosan amerikkalaisista sotilaista pikaisesti pois. Pieni osa jäisi taistelemaan al-Qaidaa vastaan, jolloin lisää resursseja vapautuisi Afganistania varten.

Demokraattiehdokkaat jatkoivat samalla toistensa piikittelyä. Clintonin mukaan Obamasta ei kokemattomana olisi komentamaan puolustusvoimia ja olisi suuri riski asettaa hänet McCainin vastaehdokkaaksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.