"Oli aivan hirveän huono" – Max Verstappenin heikkouksia alettiin työstää määrätietoisesti – nuoren kuskin motivaatiotason heittely näkyi heti

F1-kuski Max Verstappenin henkilökohtainen valmentaja Jake Aliker kertoo antamassaan podcast-haastattelussa mielenkiintoisen tarinan Red Bull -kuskia selvästi vaivanneesta reaktioaikojen heittelystä.

Verstappen oli F1-sarjaan noustessaan vasta 17-vuotias. Hän alkoi nopeasti saavuttaa hyviä tuloksia Toro Rossolla ja nousi jo seuraavana vuonna kesken kauden Red Bullin kisakuskiksi. Ensimmäisestä kisasta Barcelonasta tuli heti voitto.

Silti Red Bull sai työstää paljon Verstappenin ailahtelevaisuuksia. Hänelle sattui toisinaan kärsivällisyyden puuttumisesta johtuneita kolareita, mutta muutkin seikat vaativat huomiota.

Verstappenin henkilökohtainen valmentaja Jake Aliker kertoo The Athletic Evolution -podcastissa kisastarteista, joissa nähtiin selvää heittelyä.

– Siinä oli selvä kaava, että aina kun Max oli lähtöjärjestyksessä huonompi kuin kolmas tai neljäs, hänen reaktioaikansa olivat hitaampia, Aliker kertoo.

– Tämä tarkoitti, että kun hän oli hyvissä lähtöasemissa, hän pystyi virittämään itsensä paremmin ja pääsemään oikeaan tilaan. Jos aika-ajossa tapahtui jotain tai hän sai lähtöruuturangaistuksen, hän ei kokenut sille tarvetta, ja hän ajatteli, että ”otan tämän kiinni sitten kisassa”, valmentaja jatkaa.

Asiaa ei helpottanut sekään, että Verstappenin oli vaikea sytyttää itseään myös harjoituksissa tehtyihin tärkeisiin valmistautumisiin.

– Verstappen oli aivan hirveän huono harjoittelemaan varikkokäyntejä vapaissa harjoituksissa, Aliker paljastaa.

– Minun täytyi harjoitella hänen kanssaan sijoittumista, koska jokainen tuuma on tärkeä mekaanikkojen kannalta, ja sillä voi olla sekunnin kymmenyksen vaikutus (varikkokäynnin kestoon).

– Kisassa Max oli aina erittäin tarkka. Silloin hän oli täydellinen, ja Red Bull on tunnettu nopeimmista varikkopysähdyksistään, Aliker muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat