Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Max Verstappen lyttää ensi kauden kisakalenterin: "Voivat suoraan hakea avioeroa"

3:12
Videolla F1-kauden 2019 parhaimpia tiimiradiopaloja.

Formula ykkösten Red Bullin Max Verstappen kritisoi kisakalenterin laajennusta 22 osakilpailuun kaudelle 2020 ja sanoo sen johtavan mekaanikkojen avioeroihin. Aiheesta kertoo Motorsport.

F1-sarjasta tulee ensi kaudella kaikkien aikojen pisin. Hockenheimin kilpailu lähtee kalenterista ja tilalle tulevat Vietnamin ja Hollannin GP:t. Verstappen sanoo, että hänen suurin huolenaiheensa on tiimien työntekijät, jotka viettävät tuntikaupalla aikaa radoilla. 

– En ole samaa mieltä siitä, että on 22 kilpailua vuodessa. Mielestäni meidän tulisi vain valita parhaat radat. Tiedän, että he haluavat tehdä rahaa, mutta heidän täytyy myös ajatella mekaanikkoja, jotka rokkaavat radan käyntiin. He saapuvat maanantaina tai tiistaina rakentamaan kaiken, kun taas isot pomot tulevat lauantaina tai sen päivän aamuna ja mahdollisesti lentävät kotiin jo kisan aikana, Verstappen sanoo. 

– Heille se ei ole ongelma. He voivat helposti tehdä 30 kisaa, koska he ovat poissa vain kolme päivää. Suurimmalle osalle se on vähintään viisi tai kuusi päivää. En edes valita meidän puolesta, sillä kyse on mekaanikoista. He voivat suoraan hakea avioeroa, jos kisoja tulee lisää, Verstappen jatkaa.

Racing Pointilla ajava Sergio Perez on Verstappenin kanssa samoilla linjoilla. 

– He ovat täällä maanantaista lähtien ja lähtevät joskus vasta tiistaina. Se on jo todella korkealla tasolla tiimin työntekijöille, Perez toteaa.

Perez kertoo, että tiukempi aikataulu hänelle nyt entistä vaikeampi, kun hän on perheellinen mies.

– Kyllä, katsotaan jos he eivät ota eroa minusta! Kun aloitimme, kisoja oli 19. Se on paljon. Olen enemmän huolissani mekaanikoista ja insinööreistä. Uskon, että he tulevat olemaan ne, jotka ovat enemmän huolissaan. En usko, että heillä on minkäänlaista sosiaalista elämää tässä vaiheessa. Jossain kohtaa tulee olemaan sellainen tilanne, että meillä on mahdollisesti kaksi tiimiä, Perez sanoo.

Formula ykköset jatkuvat 13. lokakuuta, kun vuorossa on Japanin GP Suzukan radalla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja