Mausteista lohitartaria kampasimpukkapedillä

Tämä annos on kampasimpukkatartarin muunnelma. Kun valmistin ruokaa Frøyan saarella, tein kummatkin annokset. Saatoin tällä tavalla luoda upeita makujen ja värien vastakohtia.

4 alkupala-annosta

  • 300 g hienonnettua lohifilettä
  • 115 g hienonnettua graavilohta
  • 6-8 kampasimpukkaa ohuina viipaleina
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 5-10 valkopippuria
  • 1 karkeaksi paloiteltu valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa maun mukaan
  • 0,5 rkl sinappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl karkeaksi paloiteltuja kapriksia
  • 1 rkl hienonnettua rakuunaa
  • 4 rkl sitruunan mehua; tähän määrään tarvitaan noin puolikas sitruunaa

Jauha korianterin ja sinapin siemenet, pippurit, valkosipulinkynsi ja suola morttelissa. Jauha massa puolikarkeaksi.

Asettele kampasimpukan siivut neljälle tarjoilulautaselle siten, että ne peittävät mahdollisimman suuren alueen lautasesta. Peitä lautaset foliolla ja aseta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat tartar-pihvit.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa lohi, graavilohi, mausteseos, sinappi, kaprikset ja oliiviöljy. Lisää rakuuna ja sitruunan menu. Sekoita ainekset kääntelemällä.

Aseta kullekin lautaselle kampasimpukan viipaleiden päälle keskeltä avoin muotti. Täytä muotti lohitartarilla. Poista muotti varovasti ja tarjoa annos heti.

Lue myös:

    Uusimmat