Mausteiset pähkinäneliöt 15.11.2001

Toim. Kaarina Roininen

Mausteiset pähkinäneliöt

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl neilikka
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa tai 1 ½ rkl piparkakkumaustetta
1 tl soodaa
1 dl sulatettua margariinia tai voita
1 dl siirappia
1 prk kermaviiliä

Päälle:

3/4 dl sulatettua margariinia tai voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 dl (100 g) hasselpähkinärouhetta tai kaurahiutaleita
1 tl kanelia

Koristeeksi:

muutama punainen tai vihreä kirsikka pieniksi paloiteltuna

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Sekoita keskenään rasvasula, siirappi ja kermaviili. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (n. 30 cm x 40 cm) tasaisesti.
4. Sekoita päälle tulevat aineet keskenään ja ripottele seos leivonnaisen pinnalle. Ripottele lopuksi päälle paloitellut kirsikat.
5. Kypsennä leivonnaista 200 asteessa uunin alaritilätasolla 15-20 minuuttia riippuen pellin koosta. pienemmällä pellillä paistettaessa levystä tulee paksumpi ja myös paistoaika pitenee silloin. 6. Leikkaa levystä neliöitä tarpeen mukaan. Voit myös pakastaa levyn muutamaan osaan leikattuna.

Lue myös:

    Uusimmat