Mainos

Mauri Kunnas sai Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinnon

Graafikko, kirjailija Mauri Kunnas saa Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinnon. Hänet palkitaan ansioistaan kuvakirjantekijänä ja piirtäjänä. Kirjailija vastaanotti tunnustuksen tänään Helsingissä. Otavan kirjasäätiön perustama palkinto, 4500 euroa jaetaan vuosittain.

Pian kolmekymmentä vuotta kestäneen uransa aikana Kunnas on luonut oman taidokkaan ja riemastuttavan tyylinsä. Hänen laajan ja monipuolisen tuotantonsa arvo ja merkitys suomalaisille lukijoille ja suomalaiselle lasten kuvakulttuurille on kiistattoman suuri, tähdennetään palkinnon myöntämisperusteissa.

Kunnaksen kirjat puhuvat rohkeasti pehmeiden arvojen ja myönteisen inhimillisyyden puolesta kaikenlaista julmuutta ja välinpitämättömyyttä vastaan.

Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinto on ensisijaisesti tarkoitettu lasten- ja nuortenkirjallisuuden tekijöille. Kunnaksen kirjat on luotu eri-ikäisten lasten kanssa yhdessä luettaviksi, sillä huumori ja toiminta toteutuvat kuvissa yhtä aikaa uskomattoman monella tasolla. Suomalaisen perinteen ja kulttuurin välittäjänä Mauri Kunnas on tehnyt korvaamattoman tärkeän työn tuodessaan kansalliseepoksemme Kalevalan ja Aleksis Kiven klassikkoromaanin Seitsemän veljestä nykypäivän lasten ja nuorten ulottuville kirjoillaan Koirien Kalevala ja Seitsemän koiraveljestä.

Otavan kirjasäätiö jakoi tänään 206 000 euroa apurahoina kirjallista toimintaa varten. Apurahoja myönnettiin yhteensä 160 tekijälle, joukossa kaunokirjailijoita, lasten- ja nuortenkirjailijoita, kääntäjiä ja kuvittajia. Lisäksi avustettiin lukemisharrastusta edistäviä järjestöjä kuten Nuoren Voiman Liittoa, Lahden runomaratonia ja Otto Mannisen seuraa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.