Mainos

Maunulan nettikirkko kerännyt tuhansia kävijöitä

Helsingin Maunulan kirkosta on tullut Suomen ensimmäinen nettikirkko. Seurakunnan tilaisuuksia voi nyt kuka tahansa seurata tietokoneeltaan kotikirkon nettisivuilta.

Kokeilu on herättänyt runsaasti kiinnostusta: kävijöitä nettisivuilla on vajaassa kahdessa kuukaudessa ollut jo yli 3 000. Hankkeen takana Helsingin seurakuntayhtymä, Oulunkylän seurakunta ja Sitra.

Helmikuussa alkanut kokeilu on jos osoittanut, että tällaiselle nettipalvelulle on tarvetta. - Maaliskuun alkupuolella kahden viikon aikana oli noin tuhat käyntiä näillä sivuilla niin se tarkoittaa sitä, että aika harvassa kirkossa päästään jumalanpalvelustilastoissa samaan lukuun, kirkkoherra Heikki K.Järvinen Oulunkylän seurakunnasta kertoo.

Kaikkiaan www.kotikirkko.com nettisivuilla on vajaassa kahdessa kuukaudessa ollut jo yli 3 000 kävijää 18 eri maasta. Suosiota lisää se, että tilaisuuksia voi katsella ympäri vuorokauden itselle sopivimpaan aikaan.

Seurakunnan tilaisuuksien lisäksi ohjelmatarjonnasta löytyy muunmuassa tavallisten maunulalaisten haastatteluja. Myös ohjelmien tekijöiksi haluttaisiin mahdollisimman paljon paikallisia asukkaita.

- Me nähdään, että Maunula on täynnä erilaisia osaajia ja nyt järjestetään heille työkalu, että he saavat osaamisensa esille, tuottaja Eero Ahonala Kotikirkko-projektista kertoo.

Myös omat häät tai lapsen ristiäiset voi halutessaan kuvauttaa nettiin - salasanan ansiosta niitä pääsee katselemaan vain valittu yleisö. Toistaiseksi näitä perhetilaisuuksia on kuvattu nettiin vasta muutama. Seurakunnan tilaisuuksia löytyy arkistosta jo nelisenkymmentä. Seurakuntalaiset pitävät kirkkonsa nettipalvelua tarpeellisena.

Maunulan nettikirkkokokeilu jatkuu vuoden loppuun saakka. Kokemusten perusteella päätetään, laajennetaanko toimintaa muihin seurakuntiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.