Mainos

Mauno Koivisto saa oman aukion

Helsingin kaupunginhallitus päätti Koiviston aukion nimeämisestä Kamppiin hänen 80-vuotispäiviensä yhteydessä vuonna 2003. Kun päätös tehtiin, oli koko paikka yhtä rakennustyömaata. Nyt alue on sellaisessa kunnossa, että siellä voi viettää juhlallisia avajaisia, kuvailee Kaupungin tiedottaja Tarja Raivio.

Presidentti Mauno Koivisto saa oman nimikkoaukionsa Helsingin Kamppiin. Koiviston aukio vihitään käyttöön ensi tiistaina.

Aukio sijaitsee Kampin kauppakeskuksen lähellä. Helsingin kaupunginhallitus päätti Koiviston aukion nimeämisestä hänen 80-vuotispäiviensä yhteydessä vuonna 2003.

Kaupungin tiedottaja Tarja Raivion mukaan aukion käyttöön vihkimiseen venyi vuosia siksi, että haluttiin odottaa kauppakeskuksen rakennustöiden valmistumista.

-Kun päätös tehtiin, oli koko paikka yhtä rakennustyömaata. Nyt alue on sellaisessa kunnossa, että siellä voi viettää juhlallisia avajaisia, kuvailee Raivio.

Mauno Koiviston aukio sijaitsee Olavinkadun, Salomonkadun, entisen linja-autoaseman ja kauppakeskus Kampin rajaamalla alueella. Lähistöllä on muitakin presidentillisiä paikannimiä: Urho Kekkosen katu, Paasikivenaukio ja Mannerheiminaukio.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.