Maukasta evästä iltapäivään

Koulupäivän jälkeen on aika hengähtää ja nauttia välipalaa. Hyvä välipala sisältää maito- ja viljatuotteita sekä kasviksia, marjoja tai hedelmää. Lasillinen maitoa, voileipä ja hedelmä on terveellinen yhdistelmä, joka on helppo ja nopea valmistaa. Hyvän välipalan saa myös puurosta tai marjapuurosta kylmän maidon kera, jogurtista myslin kera, marja- tai hedelmärahkasta ja voileivästä tai kasviksista dippikastikkeen kanssa tarjottuna.

Ravitseva, monipuolinen välipala virkistää ja antaa energiaa läksyjen tekoon ja iltapäivän harrastuksiin. Hyvä välipala sisältää tärkeitä ravintoaineita ja pitää nälän poissa iltaruokaan asti. Kunnon välipala on parempi vaihtoehto hampaille kuin makeisten ja naksujen napostelu, sillä se sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita.

Jos nälkä ei vielä kurni vatsassa, niin koulun alkamista voi juhlistaa valmistamalla välipalaksi ruokaisan hampurilaisen ja pirteän marjamaidon.(Maito ja Terveys ry)

Marjamaito(1 annos)

1,5 dl maitoa1 dl marjoja (mansikoita, mustikoita tai vadelmia)1 rkl sokeria1/2 tl vanilliinisokeria

1. Sekoita juoma tehosekoittimessa kuohkeaksi.2. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Hampurilainen (1 annos)

1 sämpylä2 rapeaa salaatinlehteä 2 viipaletta tomaattia2 rkl ruokajogurttia tai kermaviiliä1 jauheliha- tai kanapihvi1-2 viipaletta juustoa, esim. sulatejuustoa tai tuoremozarellaa(ohuita sipulirenkaita, basilikaa tai ruohosipulia)

1. Paahda hampurilaissämpylä avattuna kuumaksi pannulla, mikrossa tai leipägrillissä. Kuumenna myös pihvi. 2. Nosta huuhdotut ja valutetut salaatinlehdet leivälle. Valuta päälle kylmä jogurtti. Voit maustaa sen halutessasi esimerkiksi basilikalla tai ruohosipulilla3. Nosta kastikkeen päälle kuuma pihvi, juusto- ja tomaattiviipaleet.4. Laita kansi paikoilleen. Tarjoa kylmän maidon kera.

(Lähde: Maito ja Terveys ry)

Lue myös:

    Uusimmat